Kuyt ile Sow kulübede olsa

Tek sakat Markovic iken, kulübede oyunu değiştirebilecek tek bir adamın, Fernandao’nun oturuyor oluşu, kadro mühendisliği hatasının ispatı gibi. Sezon başı gönderilen Sow’la Kuyt kulübede olsalar, sezonun öyküsü farklı olabilirdi...

Haberin Devamı

PREMIER Lig’i dikkatli takip edenler hatırlarlar; herkes Tony Pulis’in Stoke City’sinin nasıl bir futbol oynayacağını ve büyükleri nasıl bozacağını bilirdi. Ama hiç kimse bir türlü bu sıkıcı savunmaya bir çare üretemezdi. Stoke City yıllar içinde evrildi-değişti; Türkiye’deki muadili Başakşehir hiç değişmedi, hatta gelişti. Ülkenin en kompakt topunu oynamayı sürdürüyorlar, hâlâ bütünlükleri bozulmuyor, hâlâ hiç boşluk bırakmıyorlar. Dün 60 dakika boyunca Fenerbahçe topla oynuyor gözüktü ama çaresizce ikinci bölgede dolaştılar aslında. Topu üçüncü bölgeye soktukları anda bozuldular, alan bulamadılar, çaresizce geriye döndüler. Televizyon başındaki binlercesiyle beraber Pereira da seyretti bu tabloyu.


CANER NEDEN KADRO DIŞI?


Aslında Pereira’nın da hamleleri kısıtlı: Volkan-Nani-Alper’in bireysel ortalamalarının altında olduğu bir günde alanı çok iyi parselleyen Başakşehir’i bozacak formülü bulamadı. Caner’in de kadro dışı kalışıyla birlikte kulübede oyunu değiştirebilecek tek kozu Fernandao kaldı zaten.


Onu da değiştirmek için ezberden 60’ı beklediğini biliyoruz. O zaman insan düşünmeden edemiyor: Acaba özür dilemiş Caner’in kulübede oturması takım bütünlüğünü mü bozardı ki, nedir kadro dışı olmasının nedeni?


Ayrıca sezon başında gönderilen Kuyt ve Sow’la devam edilse hücumda bu kadar çaresiz kalınır mıydı? Koca Fenerbahçe’nin şampiyonluk maçında 2-0 mağlupken oyuna sokabileceği ikinci adam seçeneklerinin Ozan ve Diego olması, kadro mühendisliğinin yanlışlığının özeti zaten.

Haberin Devamı


TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

ABDULLAH AVCI

 

1- Büyük takımlara karşı ekstra iş yapan özel bir sistemleri var. Dün de bunun bir uygulamasıydı zaten.

 

2- Ama bu model kendi muadillerine karşı aynı başarıda olmadığı için 53 puanları var ancak. Zirveleri bu.

 

VITOR PEREIRA

 

Haberin Devamı

1- 60 dakika çaresizce sahada dolaşan takımını milyonlarca TV izleyicisi gibi seyretmiş olması enteresan.

 

2- Kulübeye baktığında 5 kilo fazlalı Ozan, sezonu kapatmış Diego gibilerini görüyor olması çaresizlik tabii.

 

MAÇIN YILDIZI


VOLKAN BABACAN


63’te Fernandao’nun kafasında uzadı adeta. 77’de Van Persie’nin penaltısını çıkardı, 90’da Hollandalının kafasında da maçın fişini çekti. Euro 2016’da en büyük kozlarımızdan biri. 

MAÇIN FOTOĞRAFI

Volkan Babacan’ın kurtarışı

Bütün maç bir yana, 90’da Van Persie’nin kafasında Volkan Babacan’ın kurtarışı bir yana. Sadece maçın değil sezonun en iyi kurtarışıydı.

Kuyt ile Sow kulübede olsa

MAÇIN OLAYI


Şampiyonluğa veda


F.bahçe’nin şampiyonluğa veda ettiği bir maçta Pereira’nın 3. değişikliği kullanmaması, çaresizliğin özeti.


TRiBÜN

Haberin Devamı


Bozbaykuşlar dönse

 

Başakşehir Stadı, butik bir yapı. Medipol Başakşehir, sosyal bir proje yürütüp uzun vadede kendi taraftarını da yaratabilir. Gözler Bozbaykuşlar’ı aramıyor değil.


MAÇIN HAKEMi: Fırat  Aydınus

 

Doka-Volkan ve Ferhat-Fernandao pozisyonlarında ilave yardımcıları kutlamak gerek. 88’de Napoleoni’nin itilişi penaltı.


NOTU: 7.9

 

 

Yazarın Tüm Yazıları