Karius'a dua etsin, 1 puanı da alamazdı!

Beşiktaş için öncelikle Alanya maçının 3 puandan daha önemli olduğunun altını çizmek lazım...

Haberin Devamı

Yakalanan kazanma trafiğinde belki de işleri yoluna tam anlamıyla koyacak bir viraj maçıydı bu. Şenol hocanın her türlü sıkıntı ve sorun içerisinde üretmeye çalıştığı çözüm seçenekleri içerisinde belki de en doğru olanın bu olduğunu gösterecek bir maçtı aynı zamanda.
Kazanılan özgüven ve istikrarırı perçinleşmesinin yanında her ne kadar liderle arasında puan farkı da olsa yarış içindeki rakiplerine gözdağı vereceği bir galibiyet elde edebilirdi Beşiktaş.
Sergen Yalçın Alanya’da ilk maçında gövde gösterisi yapmış ikinci maçından ise hüsranla ayrılmıştı. Fakat efsanesi olduğu takıma karşı duyguları ne olursa olsun geçmiş dönemlerde olduğu gibi puan çıkarmak hatta kazanmak için gerekli ne varsa onları da takımına aktaracağı kesindi. Ligde beraberliği olmayan iki takımdan biri olan Alanyaspor için önemli olanın sonuç olduğu söylemek yanlış olmazdı.

Haberin Devamı

ACELE OYUN
Siyah beyazlı takım, maçı domine eden değil, kontrollü başlayan taraf oldu. Gerçi Alanyasporlu futbolcular da bu şekilde bir futbol için adeta gerektiği gibi hareket ettiler. Beşiktaş’ın geniş alanda oynaması Alanya’nın işine geldi çünkü bırakılan boşlukları değerlendirebilecek hızda oyuncuları vardı. Nitekim de öyle oldu. Kapılan her topta Beşiktaş kalesine hızla gittiler. Burada acele oyun moduna girince de bir çok atağı olumsuza çevirdiler. Fernandes, Campos ve Cisse 3’lüsü bu tehlikeleri yaratanların başında geliyordu.
Oyunun dengesini değiştirecek takımın Alanya olduğu gerçeği daha ilk 20 dakikada hissedildi. Beşiktaş’ın forvet hattı biraz durağan kalınca, orta alandaki futbolcular da onlara eklenince bu süreye kadar etki bakımndan zayıf kalan bir siyah beyazlı takım izledik. Sonrasında dengelenen oyunda Beşiktaş biraz kıpırdadı ama Alanya’nın tehditkar atakları endişe yarattı. Beşiktaş’ta ilk devrenin göze batanları Karius, defansta Necip, hücumda da Güven ve Querasma’ydı..

HAMLELER TUTMAYINCA
İkinci yarı başladığında yine Alanya’nın “Bu maçı istiyorum” dercesine başlaması maçın sonunu işaret eden bir belirtiydi. Orta alandaki baskı Beşiktaş’ı şaşkınlığa uğratan en önemli noktaydı. Bu sürede Karius’un kurtarışı Beşiktaş’ın maça tutunmasına neden oldu.
Alanya takımı ne zaman hucuma çıksa hep pozisyona girmesini başardı. Beşiktaş’a nazaran gol atmaya daha fazla yaklaştılar. Eğer gol bulamadılarsa bunun nedeni Necip-Vida ikilisinin müdahaleleri ve Karius’un performansıdır.
Şenol Hoca oyunu değiştirmek için hamleler yaptı ama pas trafiğini hızlı yapmazsan, bir de oyunu büyük alanda oynamaya çalışırsan olgun ve etkili bir tablo çizemezsin.
Alanya dün maçın genelinde galip gelmek isteyen bir takım görüntüsünü sahaya yansıttı. Sergen Hoca’nın düşündüğünü sahada golün dışında uygulayan bir takım vardı. Bununla beraber Beşiktaş’ın en etkili olduğu kanatlardan hucumu kesmeleri, takım savunmasını da doğru yapmaları aldıkları puanı hak ettikleri anlamına geliyordu.

MAÇIN ADAMI:KARİUS

Yazarın Tüm Yazıları