Bizi olduğumuz gibi gösterin

Kadın futbolcular FIFA 23 oyununa tepki gösteriyor.

Haberin Devamı

ABD Kadın Milli Futbol Takımı formasını 77 kez giyen, Dünya Kupası ve Olimpiyat şampiyonluğu kazanan Sydney Leroux, çok ilginç bir olayla gündeme geldi. Kariyerini ülkesindeki Angel City takımında sürdüren 30 yaşındaki futbolcu, FIFA 23 oyununun yaratıcıları olan EA Sports’u, göğüslerini büyük göstermekle suçladı. Bu eleştirisini sosyal medya üzerinden paylaşan Leroux ayrıca, “Çocuklarımı korkutacaksınız!” diye yazarak, EA Sports’un her şeyi gerçek boyutlarıyla yapmasını istedi.

BENi BULAN HABER VERSiN!

Geçmişte 5,5 aylık hamile iken antrenmanlara çıkarak dikkatleri üzerine çeken Sydney Leroux’a en büyük destek takım arkadaşı Madison Hammond‘dan geldi. Hammond sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Birisi lütfen beni bulduğunda bana haber versin, Angel City’den Madison Hammond” diyerek, oyundaki karakterin kendisine benzemediğini ifade etti.

Haberin Devamı

BU KARAKTERiN BENiMLE HiÇ iLGiSi YOK

Sydney Leroux’un FIFA 23 oyununa yönelik eleştirisine Houston Dash takımında forma giyen Caprice Dydasco da katıldı. Dydasco, FIFA 23’e kadın futbolunun da dahil edilmesinden dolayı minnettar olduğunu belirtmekle birlikte, “Bu karakterin benimle hiç ilgisi yok” ifadeleriyle Leroux ile aynı görüşü paylaştığını açıkladı.

ABD’li futbolcu bu düşüncesine kanıt olarak FIFA 23’teki görünümü ile gerçek hayattan bir fotoğrafını yan yana koyup paylaştı. Liverpool Kadın Futbol Takımı’nın forvet oyuncusu Katie Stengel de yeni ligler eklendiğinden beri oyunun 3D modellerinin gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu belirtti.

KAYIP OLAN iKiZiMi BULDUM!

Portland Thorns FC ve Kanada Milli Takımında oynayan Janine Beckie ise oldukça alaycı bir tavırla, “Uzun zamandır kayıp olan ikizimi buldum!” ifadelerini kullandı. Leroux da Beckie’nin karakteriyle de dalga geçerek, “Pourtlund Tornz’dan Janeen Beckeh!” adını verdi.

BEN NEDEN KELiM BiLEN VAR MI?

FIFA 23’teki kadın futbolcu karakterleri arasında en dikkat çekenlerden biri de San Diego Wave ve Kanada Milli Takımı oyuncusu Kailen Sheridan.

Karakterinin kel olarak verilmesine şaşıran Sheridan, “Ne olduğundan emin değilim, ama FIFA 23’te Kanada için oynarken kel olarak görünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kylian Mbappe ve Lionel Messi gibi oyunun en büyük yıldızlarını kusursuz göstermek için teknolojik tüm detaylara gösterdiği özenle bilinen EA Sports’un aynı çabayı kadınlar için göstermemesi eleştirilerin odak noktası haline geldi.

Eleştirilere ilişkin olarak EA şimdilik sessizliğini koruyor. Diğer taraftan EA Sports ile FIFA arasındaki 30 yıllık işbirliği bu yıl itibariyle sona erdi. Oyunun bir sonraki sürümü ‘EA Sports FC’ olarak piyasaya sürülecek.

 

Yazarın Tüm Yazıları