TEK RAKİBİ REHAVET

Quaresma, ateşi bir kez harladı ve tabela değişti. Q7, orta değil, Tosun’un kafaya ‘al da at’ yaptı. Bundan sonra Beşiktaş’ın en büyük rakibi ‘Rehavetspor’ olacaktır, ki o rehavet daha dünkü maçın son 10 dakikasında bile dişini gösterdi.

Haberin Devamı

Üç rakibin kaybı nedeniyle maçı ilk 5 dakikada bitirmenin heyecanıyla başladı Beşiktaş. Ancak dakikalar ilerledikçe ritm sorunu yaşadı. Talisca ve Babel, içeriye dışarıya girip çıkarak, Akhisar’ın dengesini bozmakla meşguldü. Bu arada oyun epey soğudu. Quaresma, ateşi bir kez harladı ve tabela değişti. Q7, orta değil, Tosun’un kafaya ‘al da at’ yaptı.

Beşiktaş, sürekli top dolaştırarak, “1-0 yeter” havasına büründü. O arada Talisca, muhteşem bir vuruşla ‘solo’ yaptı. Bu öyle hükümran bir goldü ki Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarının da umudunu kırdı!

İkinci devre, iki taraf da maçın galibi üzerinde hemfikir olarak oynadı. Akhisar’ın golü gecikmiş bir goldü. Çünkü 3-0’da maç siyah beyazlılar için her anlamda bitti. Ancak Şenol Güneş, için değil. 87’de Akhisar, gol ararken orta sahada keyif çatan Aboubakar’a attığı fırça bunun ispatıydı.

Haberin Devamı

ZİRVEDE TEK BAŞINA

Talisca, şahane bir gol attı ancak devamlılık sorunu da sürüyor. Bu fizik kapasiteyle daha çom ikinci forvet oynar çünkü orta alan yükü ağır gelir. Güneş, dün onu çıkarınca 3 kartı olan Quaresma’yı riske etmeye devam edip sahada tuttu. Portekizli de sarı görmek için elinden geleni yaptı ama ucuz yırttı!

Kartal, şu gün itibarıyla zirvede tek başına uçuyor. Bundan sonra en büyük rakibi ‘Rehavetspor’ olacaktır, ki o rehavet daha dünkü maçın son 10 dakikasında bile dişini gösterdi!

FABRI BİLE OFANSİF OYUNCU!

Dünkü Beşiktaş’a şöyle bir baktım. Neredeyse tüm oyuncular ofansif karakterliydi. Ayaklarını iyi kullanan ve riskli hareketleri seven Fabri için ‘ofansif kaleci’ diyebiliriz. Marcelo her fırsatta çıkıyor. ‘Savunmacı’ namına banko yazacağınız adam Atınç olurdu, o da gidip gol attı! “Atiba” diyeceksiniz, ancak o da olmaz çünkü Kanadalı da savunmasıyla hücumu başlatıyor. Güneş’in ilk 11’i böyleyken bir de evinde bile iki-üç ‘çapa’yla oynayan takımları düşünün! Sadece Beşiktaşlılar değil, tüm futbolseverler bunun kıymetini bilsin.

MAÇIN HAKEMİ: BARIŞ ŞİMŞEK

“OĞUZHAN, topa yetişemez” diye mi penaltıyı vermedi? Quaresma’ya sarı kartı göstermemesi de konuşulacak.

Haberin Devamı

ÇARŞI, 1,2,3 SES DENEME

F.BAHÇE derbisi sonrası ‘toparlanma’ toplantısı yapan Çarşı, dünkü maçı “Çarşı, 1, 2, 3 ses deneme” olarak kullandı. Tribünler, yeni statta ‘iletişim kurma’ ve  ‘ortak tezahürat’ idmanı yaptı.

ÇÜNKÜ QUARESMA KEYİF ALIYOR

Quaresma mukaveleyi uzattı, ama ‘emeklilik’ duygusuna kapılmadı. Dün en çok koşan ve gol pozisyonlarını arayan isimdi. Nitekim Akhisar’ı çözen golün de üreticisiydi. Beşiktaş’ta oynamaktan keyif alıyor. En büyük motivasyonu bu. Bir de gol vuruşu olsa... Verdiği emeği golle süsleme hakkı var.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

ŞENOL GÜNEŞ: Derbi hesabı yapıp ceza sınırındaki 3 önemli oyuncuyu kesmedi. “En önemli maç oynanacak olandır” dedi.  Takımı gerekli skoru erkenden bulunca o da bizim gibi maçı izleme keyfini yaşadı.

Haberin Devamı

TOLUNAY KAFKAS : PLANI, 0-0 götürüp Beşiktaş’ı strese sokmaktan ibaretti. Ofansif umutları Olcan-Özer üretimine bağladıydı. Kafkas, takımları en kötü ihtimalle agresif olur, ama Akhisar’da bu da yoktu.

Yazarın Tüm Yazıları