Sis dağıldı iklim Akdeniz oldu

Beşiktaş’ın gol bulması ancak ‘özel yetenek’ bir işe bağlıydı ve dün gece o isim Sosa’ydı.

Haberin Devamı

Arjantinli, serbest vuruştan golü bulmasaydı siyah beyazlılar belki bir puanı bile alamayabilirdi. 1-0’dan sonra ise Beşiktaşrahatladı ve bu kez da farkı kaçırdı. Bu galibiyet psikolojik açıdan Beşiktaş’a çok şey kazandırır.

 

BAŞAKŞEHİR maçından sonra sosyal medyadaki siyah beyazlı taraftarlar arasında “Beşiktaş’ın şampiyonluğu engellenemez” kampanyası başlatıldı. Siyah beyazlılara göre lig havası puslu! Ben bir camianın bu psikolojiye girmesini salık vermem ama dün akşam Başakşehir’de hava gerçekten de sisli ve pusluydu.Fikret Orman, geçenlerde bir Moğol atasözüne atfen “Beşiktaş büyük bir kurttur” benzetmesini yapmıştı. Malum, kurtlar da puslu havayı sever. Teşbihler güzel ama kar nedeniyle ertelenen Mersin İdmanyurdu maçını görüş mesafesi kısıtlı bir havada oynamayı hangi ‘kurt futbolcu’ ister ki...İki maçı ertelendi, bir as stoperini sattı, diğeri sakatlandı, yeni stoperlerini erteleme maçlarında oynatamıyor, oynatabildiği ilk maçta ise yenilerden biri ceza alıyor... Tüm bunların yanında karlı havadan sonra sisli hava da Beşiktaş’a denk geliyor... Milan Kundera, Beşiktaş’a bakıp yeni bir ‘Şaka’ romanı yazsa yeridir!

 

Haberin Devamı

GÖKHAN TÖRE YOKLARI OYNADI

 

GÜNEŞ, beklendiği üzere Quaresma’yı 11’de başlatırken Özat’ın göze çarpan tercihi Pedriel’i kulübede tutup, Eren Tozlu’yu ortaya almak Nakoulma’yı en uca koymasıydı. Niyet açık: Tosic-Necip zaafından yararlanmak. 40 dakikalık ilk devrenin yarım saatinde Beşiktaş, golü bulmak için tüm seçenekleri kullandı. Quaresma ve Töre sık sık kanat değiştirdi ancak Gomez’e tek bir pozisyon yaratamadılar. Töre, fizik olarak da yokları oynuyordu. Kenardan gelebilen tüm hava toplarını ise Mersin savunması çok rahat savuşturdu.

 

SON BÖLÜMDE FARK BÜYÜYEBiLiRDi

 

DAKİKALAR ilerledikçe Beşiktaş’ın pas trafiği arttı çünkü tam saha pres koyan ve Nakoulma hariç tamamen sahasında kalan Mersin açık vermedi. Özat, önce 1 puan, açık bulursam da 3 puan anlayışını ilk devre başarıyla uyguladı. Beşiktaş’ın zihinsel ve fiziksel olarak dağınık bir görüntü vermeye başladığını gören Özat, ikinci devre takımını daha fazla öne çıkarmaya başladı. Güneş, yürümemeye başlayan ekibini Cenk’i de alıp çift forvete döndürdü. Ne var ki bu da takımı silkelemedi. Güneş, canhıraş bir hamleyle Gomez’i kenara alıp yeniden tek forvet ayarına geçti. Tribün yadırgasa da Alman oyuncunun kenara alınması doğru karardı. Beşiktaş’ın gol bulması ancak ‘özel yetenek’ bir işe bağlıydı ve dün gece o isim Sosa’ydı. Arjantinli yıldız oyuncu, serbest vuruştan golü bulmasaydı siyah beyazlılar belki bir puanı bile alamayabilirdi. 1-0’dan sonraysa Beşiktaş rahatladı ve bu kez da farkı kaçırdı.Bu galibiyet psikolojik açıdan Beşiktaş’ı rahatlatacaktır. Sis nedeniyle neredeyse bir kez daha tatil edilme tehlikesi yaşanan maçın büyük kısmının iyi oynanmadan galip bitirilmesi artı bir puan olacak. Ancak şu uyarıyı da yapmak lazım. Şenol Güneş, kendi sistemini çözen takımlar karşısında mutlaka bir B ya da C planı oluşturmak durumunda.Yine de Mersin galibiyetiyle bir haftadır kulübün üzerine sinen sis bulutları da dağıldı ve iklim Akdeniz’e dönüştü.

 

Haberin Devamı

ÖNÜNDEKi MAÇA BAK!

 

BEŞİKTAŞ camiası oynayacağı maça odaklanmak yerine, oynanmış maçlara takılmaya başladı. Başakşehir maçına aklı Konya hakeminde, dünkü maça da Başakşehir maçının hakemi ve Barış Şimşek ile meşgul olarak çıktı. Buna son vermeli. 

 

SIRA ÖZAT’IN iSTiKRARINDA

 

ÜMİT Özat’ı tebrik etmek lazım. Kısa sürede kırılgan bir yapıya sahip olan Akdeniz ekibinden atletik, sağlam ve daha da önemlisi taktiksel disipline sonuna kadar sadık bir ekip yaratmayı başarmış. Özat da artık bir kulüpte istikarı yakalamalı.

 

MAÇIN OLAYI:

Tabii ki sis

 

ELBETTE Başakşehir’deki doğa olayı! Kar nedeniyle ertelenen karşılaşma dün sis altında oynandı ve pozisyonlar hiç ‘net’ değildi(!)

 

KADER ANI:

5. Dakika

 

Haberin Devamı

20.04 Yani maçın başlama anı. Daha önce yoğun kar yağışı nedeniyle oynanamayan ve ertelenen müsabakanın siste oynatılma kararı.

 

MAÇIN SLOGANI:

Attila İlhan

 

SİSLER bulvarı’nda seni kaybettim \sokak lambaları öksürüyordu\ yukarıda bulutlar yürüyordu (Attila İlhan)

 

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESi

ŞENOL GÜNEŞ

 

1-Başakşehir maçının aksine bu kez Töre’yi daha erken çıkarması doğruydu.


2-Çift forvetle rakibi açmayı denedi olmadı. Gomez’i çıkarması yerinde bir karardı.

 

ÜMİT ÖZAT

 

1-Gole kadar Beşiktaş’ı iyi kilitledi. 2. devre galibiyet için öne de çıkmaya başladı.

 

2-Ama Ümit Özat’ın Nakoulma planı hiç mi hiç tutmadı. Bir sprinter oyuncuya daha ihtiyaç duydu.

 

MAÇIN YILDIZI

Tosic

 

Haberin Devamı

Bir saatli bomba olarak görülen Tosic, dün savunmada kusursuz oynadı. Defansta her müdahalesi doğruydu. Hızıyla gol kovalayan Nakulmaya adım dahi attırmadı.

 

MAÇIN HAYAL KIRIKLIĞI

GÖKHAN

 

Başakşehir maçında da Gökhan Töre’yi seçecektim ancak son anda Olcay Şahan’ı seçtim. Konsantrasyonu düşük, fiziği ise, bitikti. 40 dakikalık süreyi heba etti. 

 

MAÇIN HAKEMİ:

Barış Şimşek

 

1-Serbest vuruşları bir ayin havasına dönüştürmeden hızlı kullandırmalı.

 

2-Siyah beyazlılar önyargılar altında maça çıktı ama başarıydı.

Yazarın Tüm Yazıları