Cümleten geçmiş olsun!

Galatasaray, umulmadık derece önem kazanan bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Mitroglou’nun düdük çaldı çalacakken attığı gol 3 puanı getirdi fakat yaşanan stresi bir ben bilirim bir de diğer sevgili Galatasaraylılar!

BİRİ zirve yarışında, diğeri can pazarında iki takımın da puan ve umut kotarmak için sahaya çıktığı bir maç. Akhisar ekibi problemler yumağında, eksikleri çok, işler yolunda gitmiyor fakat G.Saray’a karşı üst üste elde etiği galibiyetler de hafızasında henüz taze. G.Saray hızlı başlıyor, ilk 10 dakikada Akhisar’ın üstüne topla tüfekle yürümeye çalışıyor, mesela Onyekuru ile net pozisyon da yakalıyor. Mariano ve Fegholui’ye az da olsa Emre Akbaba’nın da katıldığı sağ kanat atakları etkili olacağa benziyor; Onyekuru-Nagatomo hattı ise aynı düzeyde verim sağlayamıyor. İlk yarının en heyecan verici anı ise “Yine mi uyum aşamasında santrfor?” dedirtecek türden: 23’üncü dakikada Feghouli, Mitroglou’ya bonkörce bir top indiriyor. Hani kahve sohbetinde “Ben bile atardım” deseniz, “Atma birader” diye itiraz eden çıkmaz ya, tam öyle bir pozisyon fakat basireti bağlanıyor Mitroglou’nun.

Haberin Devamı

İkinci devre de Galatasaray’ın rakip kaleyi “korkutmayan türden” kuşatmasıyla başladı. Bu “beyhude ataklar” sırasında çoğu zaman anlamını ayaktan çıktığı anda kaybeden “ortalar”, savunma duvarında eriyen isabetsiz paslar gördük. Bu süreçte iki kez direğe takıldı Galatasaray ancak beklenen golün gelmemesi talihsizliğe bağlanarak açıklanamaz. Galatasaray’ın 7 eksikle gelen rakibini son saniye mucizesine kadar aşamamasını ne talihsizlik ne de yorgunluk bahanesi açıklayabilir.

Mitroglou’nun düdük çaldı çalacakken attığı gol umulmadık derecede değer kazanan 3 puanı getirdi fakat yaşanan stresi bir ben bilirim bir de diğer G.saraylılar! Futbolcusundan hocasına, yönetiminden taraftarına herkese, cümleten geçmiş olsun.

Maçın adamı: Mitroglou.

BİR ATTI, PİR ATTI MÜBAREK

MITROGLOU’nun dünkü genel performansına bakıp da “Aranan golcü bulunmuştur, rahat!” Diyecek biri çıkmaz herhalde. Fakat bir attı, pir attı mübarek! Özgüvenini kazandı, 3 puanı kazandı, taraftarın yüreğine su serpti, gecenin kahramanı oldu. İlk yarıda kaçırdığı golü atmış olsa etkisi bunun yanından geçmez.

Haberin Devamı

NE SEYRETTİK BİZ?

İKİSİ de kendince hayati öneme sahip bir hedef için sahaya çıkan Galatasaray ve Akhisar arasındaki maçın ilk yarı istatistiklerine bakınca bile futboldan soğuyabiliriz! 21 faul yapılmış.3 ofsayt var. Taç, korner vesaire; bir de üzerine çoğu “emniyetli alanda” yana yana yapılan 300-400 pas.

Heyecan yaratan bir veya iki atak dışında durgun, durağan, coşkudan, heyecandan uzak koca bir 45 dakika izledik dün akşam. Maç sona ererken Galatasaray’ın hedefini bulmayan orta sayısı 40’a ulaşmıştı herhalde; 30’dan sonra saymayı bıraktım. Bu “adressiz mektuplar” dün geceki maçın özeti sayılır. Düzensiz ordu görünümünde rakibin hatasına muhtaç bu görüntü Galatasaray’a hiç ama hiç yakışmadı Sağ olsun, Sürekli duran, durdurulan bu maçın ilk yarısını sadece 2 dakika uzattı hakem. Herhalde “Madem düdük bende, bu sıkıntıyı daha fazla yaşattırmayayım” diye düşünmüş olacak.

Yazarın Tüm Yazıları