Yeni hedef Avrupa Ligi finali

İÇİMDEN geçen, inanmasam da, Fenerbahçe’nin gollü bir beraberlik alacağıydı. Mantığım da Fenerbahçe’nin daha takım olmadığını, Shathtar gibi Avrupa’nın tecrübeli bir ekibi önünde, hem de deplasmanda bu haliyle turu geçmesinin zor olduğunu söylüyordu.

Haberin Devamı

Mantığım haklı çıktı.

Van, Persie, Nani, Fernandao, De Souza vesaire...

Neyi alırsanız alın, isterseniz bunların iki katını alın, Shakhtar daha fazlasını yapıyor.

Takımın en iyi üç oyuncusunu Avrupa’nın gözde kulüplerine satarken takım oyununu bozmadan yepyeni bir ekip oluşturuyor.

Biz bu resmi Lucescu’da hem Galatasaray hem de Beşiktaş’ta gördük.

Fenerbahçe sakin ve sabırlı olmalıydı. Skor 1-0 olsa bile, 89’da atılacak bir golün turu getireceğini bilmeliydi.

Haberin Devamı

İlk yarıyı 1-0 önde bitiren rakip ikinci yarının başlarında Fenerbahçe’ye alan bırakarak, onu üstüne alarak tüm sahadaki ve ekrandaki Fenerbahçelileri umutlandırarak bir fake attı.

ŞAHSİYETLİ FUTBOL...

Ve İstanbul’daki oyunun ilk 20 dakikasına döndü, en iyi şeyi yaparak ani kontraataklarla ağır F.Bahçe savunmasını az adamla bire bir yakaladı.

Bu kontraatakların ikisi ile skoru 3-0’a taşıdı.

Penaltı pozisyonunda rüzgar gibi gelen Marlos’a, 3. golde kendi sahasından çıkıp Fenerbahçe sahasını Gezi Parkı’ndan daha kolay geçen Teixeira’ya engel olamadı F.Bahçe savunması...

Sonuçta Şampiyonlar Ligi’nin kıdemlisi Shakhtar önünde Fenerbahçe İstanbul’da bulduğundan daha çok pozisyon bulmasına, rakip kaleye daha çok gitmesine rağmen futbolun gol oyunu olduğunu ve kazanmanın golle gerçekleşeceğini bilen Shakhtar’a elendi.

Şimdi burada ne diyeceğiz:

1- Şahsiyetli futbol felsefesi ile yola çıkan Pereira en önemli maçlarına şahsiyetli futbol oynayarak kaybederse bunun Fenerbahçe camiasındaki tezahürü ne olur?

Haberin Devamı

2- Nani, Fernandao ve dün oynamasa da Van Persie gibi futbolcuların uluslararası arenadaki performanslarını alamayan bir Fenerbahçe bütün bu oyuncuların paralarını Türkiye ligi şampiyonluğu için mi ödüyor?

3- Fenerbahçe’nin bir takım olması bu kadar kısa zamanda Pereira için zor olabilir. Ama takımın temel iskeletini değiştirirken Fenerbahçe yönetiminin bu riski gözardı etmemesi lazımdı. Ozaman en az iki yıl daha bekleyecek, Pereira’ya sabredecekler.

4- Bu takımın kalbini sahaya koyacak futbolcusu çok gibi görünüyor. Ama aynı heyecanla oynayacak oyuncuları az gibi. Takımdan kastettiğim de bu zaten.

Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde gruplara büyük bir ihtimalle kalacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin bundan sonra tek hedefi burada final olmalı.

Bunun için taç çizgisinin dışına çıkmış yerdeki rakip oyuncunun kucağına top sıkıştıran ve oyundan atılan Pereira’ya da ihtiyaç yok.

Bunun için Fenerbahçe’nin kenetlenen bir takım olma yolunda, belki de başkanın da katkısıyla ciddi bir motivasyona ihtiyacı var.

Başkan Yıldırım’ın her şeyin yıldız almakla bitmediğini bildiği inancındayım.

Dün akşam şişirilmiş umutlarımız vardı ama olmadı.

Yazarın Tüm Yazıları