Su gibi ol dostum

DAHA ligin ilk yarısı bitmeden “Düştük” diyen aciz yöneticilerin, devre arasında takımın ilk 11’ini yollayıp gelecek sezonun kadrosunu kurduğunu sananların eseridir bu takım.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük ve en güçlü firmalarından Demir Çelik’in ismini verdiği takımı bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok.

Dünkü maçın teknik analizini yapmaya, Galatasaray’ı göklere çıkarmaya gerek yok. Deplasmanda ilk 18 dakikada 3-0, ilk devrede 6-0 yapan Galatasaray’ın her oyuncusunu mükemmel, taktiğini harika, teknik yönetimini olağanüstü kabul edebiliriz ama sadece dün akşam için... Deplasmanlarda 6 yenilgi alan ligin zirvesindeki bir takım ‘odaklanmış zihin’ ligin en dibinde olanı da ‘gezinen zihin’ yapısıyla başladı maça.

LİGİ BIRAKMIŞLAR

Süper Lig’i bırakmış, bütün futbol disiplinlerinden uzaklaşmış, adeta Galatasaray’ı yenmek üzere sahaya çıkmış, kafasına göre oynayan futbolcu grubunu şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray’ın dağıtması çok zor olmazdı elbette.

Haberin Devamı

Gomis dün akşam attığı 4 ve toplamda ulaştığı 24 golle adeta ligde gol krallığını ilan etti. Beklerde Mariano, Nagatomo, kanatlarda Rodrigues ve Feghouli ve de Belhanda, bir de tabii ki Gomis’in büyük şovları Galatasaray’a tarihi bir galibiyet getirdi.

7 gol atıp, 8 mutlak golü kaçıran Galatasaray’ın ‘akışa kapılıp’ yaptığı işin tamamıyla bir parçası olması bana Bruce Lee’nin bir sözünü hatırlattı; “Su gibi ol dostum.” Konya maçında da bu performans devam ederse Galatasaray bu ligin en büyük şampiyonluk adayıdır.

MAÇIN ADAMI: GOMIS

Bu karşılaşmada bir yıldız aramak yanlış olur. Ancak bir kişi yıldız olacaksa son 2 haftaya 7 gol sığdıran Bafetimbi Gomis’in hakkını vermek lazım.

Yazarın Tüm Yazıları