Sorunlar kolay çözülmeyecek

GELDiĞi andan beri Fenerbahçe’yi sevk ve idare edecek bir teknik direktör olmadığını söylediğim Pereira’yı, Aziz Yıldırım’ın yerinde ben olsaydım mayıs sonunda gönderirdim, 15 gün önce değil.

Haberin Devamı

Getirdiği yeni hoca Guardiola olsa bile bu gecikmenin Fenerbahçe’ye bir bedeli olacaktı. Ve oluyor. İki haftada kaybedilen 5 puan. Dedim ya bu takım hala Pereira’nın takımı. Portekizli, Fenerbahçe’nin genleriyle oynamış, tarihi boyunca atak oynayan ülkenin en iyi ekibini savunmacı yapmıştı.

 

Dün akşam Kjaer, Neustadter, Skrtel gibi çok uzun adamların arasında kısa bir Welliton’a nasıl iki kafa golü attırır bu savunma? Böyle paylaşım olmaz. Geniş alanların oyuncusu, deplasman performansı yüksek Emenike’yi kademeli kapanan Kayseri defansı üzerine salarken, Fernandao ile Van Persie’yi Kadıköy’de kulübede oturtmak Advocaat’ın yapmak istediğini bilmemesi değil, nasıl yapacağını bilmeyişinden kaynaklanıyor.

 

HEYECAN ŞART

 

Haberin Devamı

Fenerbahçe ciddi gol pozisyonlarına girmeden hatalar yaparak goller yedi. Becerilerin değil hataların maçıydı. Ne yapacağını kendisinden başka kimsenin bilmediği, sadece uzaktan attığı şutlarla dikkat çeken Stoch gibi, Alper gibi hızlı, derin, çabuk pas kullanarak değil rakibi ve sahayı top oynayarak geçen isimlerle Fenerbahçe maça yanlış kadroyla çıkmıştı. Bence Fenerbahçe’de futbolcu sorunu yok. Hem idari, hem teknik yönetim sorunu var. Advocaat’a zaman, futbolcusuna moral ve heyecan lazım.

 

İlk şutu 17. dakikada Alper ile attı Fenerbahçe. 20 dakika arayla atılan Kayseri golleri birbirinin kopyası. Deniz sert kesiyor Welliton kafayı vuruyor. Kolay yenen goller. İlk yarı 4 gol, hepsi duran toptan. Fenerbahçe gollerinde Kayseri barajı ve savunması Kajer ile Ozan’ın işini kolaylaştırıyor. Deplasmanda Fenerbahçe’ye karşı biraz daha ciddi olmalısınız. Kjaer’e gösterilen kırmızı kart doğru. Son adam ve rakibine koluyla yaptığı bir itme var.

 

EN BÜYÜK TEHLİKE

 

İkinci yarı Fernandao’yu Emenike’nin, Van Persie’yi Volkan’ın yerine alma düşüncesi mutlak kazanma isteğinin sonucu. Ama 10 kişi oynayan takımda Van Persie ve Fernandao’nun dinginliğini sahadaki diğer 8 kişinin müthiş özverisi ortadan kaldırmalıydı. Advocaat bu riski göze aldı.
Oyun disiplininin kaybolduğu, risklerin göze alındığı dakikalarda Kayseri Ufuk’la galibiyete yaklaştı. Ama Van Persie’nin kafa pasında Alper, maçı 3-3’e getiren golü attı.

 

Haberin Devamı

Sonuçta başarıları hep seyircisiyle elde etmiş Fenerbahçe, taraftarını küstürmüş. Bence bu en büyük tehlike. Ve Fenerbahçe’nin oyuncusundan başkanına, başkanından taraftarına bir büyük heyecana, motivasyona ve morale ihtiyacı var.

Yazarın Tüm Yazıları