Skor aldatmasın

Fenerbahçe’nin Bursa’daki 1-1’lik beraberliğinde sonra üst üste 5. deplasman galibiyeti bu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Bursa’daki 1-1’lik beraberliğinde sonra üst üste 5. deplasman galibiyeti bu. Volkan’la Mert arasında ayrım yapmam. Zaten Diego’yu ilk 11’e koymam). Rize önünde 7 eksikle ve 4 stoperli savunma hattıyla bu mevsim hiçbir maçta vermediği kadar çok gol pozisyonu veren F.Bahçe, rakibin direncini kırdığı anda farka gitmişti, dün gece de öyle oldu. Skora bakıp F.Bahçe’nin futboluna methiyeler düzecek halimiz yok. Maç iki farklı sahnede oynandı. Rahmetli üstat İslam Çupi’nin “Maçı ikinci yarıda ters yüz eden herhalde bit pazarındaki Eftal efendinin elleri değildi” cümlesi bu tür maçlarda hep aklıma gelir nedense. Geçen hafta ölüm yıldönümünü kutladık. Nur içinde yatsın üstat.

SAVUNMA
F.BAHÇE savunmasına neler oluyor? Rize maçında verilen akıl almaz açıkların benzerleri dün akşam Gaziantep’e de sunuldu. 14. dakika Muhammed’le başlayıp Mustafa, Lima, Erdem, Chibuike ile kaçırılan ve ilaveten Alves ve Mert’in çizgi üstünde kurtardığı gol pozisyonları F.Bahçe gibi şampiyonluk hesapları yapan bir takıma hiç yakışmadı. Gaziantep oyuna ortak olma, skoru eşitleme şansını defalarca buldu. Ama atamayana atarlar ve ya bu kadar kaçıran bir takım psikolojik olarak kendi içinde çöker. İşte Antep defalarca beraberlik şansı yakalamasına karşın 2. F.Bahçe golünden sonra dağıldı gitti. Ligin en tecrübeli, en kariyerli, en sabırlı ve olgun oyuncularından oluşan F.Bahçe’ye karşı direnci kırılan hiçbir takım ayakta kalmaz.

EMRE VE DIEGO
HANİ yıllarca Sergen’le Tümer yan yana oynar mı dedik. Peki, şimdi Emre ile Diego birlikte sahaya çıkar mı? Kadıköy’de belki ama deplasmanda asla. İlk yarı Fener orta sahasının koridor olduğu, Fenerbahçe kalesindeki gol pozisyonlarının çokluğunda temel sorun orta sahaydı. Kısa mesafede kısa paslarla oynayan ve rakibe pres yapmayan Emre-Diego ikilisiyle deplasman maçları büyük risk. Kuyt bu takımın radarı her zaman açık, en iyi gol pozisyonunu tarayan oyuncusu. İlk yarıda Emenike’ye asisti ve Sow’un ortasında müthiş zamanlamayla attığı ikinci gol maçı bitirdi. Bence bu yolda Kuyt’sız olmaz, Diego olsa da olmasa da.

Yazarın Tüm Yazıları