Pereira'yı seyretmek, Galatasaray'dan medet ummak

“Las Vegas kumarhanelerinin hiçbirinde, hiçbir yerde saat göremezsiniz. Felsefe zaman durmalı, herkes oyuna dalmalı... Herhalde Vitor Pereira’nın takvimlerinde 3-13 Nisan tarihleri artık kesinlikle yer almayacak. 10 günde kaybedilen tam 7 puan vardı...”

Haberin Devamı

FUTBOLCULUK yıllarını 3 direk arasında geçirmiş iki eski kaleci Güneş’le Pereira takımlarını iki ayrı felseyle oynattı. 70 golle ligin en çok gol atanı Beşiktaş hücum, 22 golle en az gol yiyeni Fenerbahçe’de defans düşüncesi öndeydi.


13 Nisan’da Galatasaray maçına çıkarken Şenol Güneş’ten kopya çeken, bende ondan iyiler var diyerek, Volkan Şen’den Quaresma; Alper’den Olcay ve Nani’den Sosa stili futbol isteyen Pereira, şimdi kafasını taşlara vuruyor, ‘neden bu kadar geç uyandım’ diyordur mutlaka...


Sayısız gol pozisyonunun kaçtığı 0-0 biten Galatasaray maçından sonra ligde Mersin İdmanyurdu ve Trabzon’a 4, Antep’e ve kupada Konya’ya 3 gol atan takım, şimdilerde gerçek bir Fenerbahçe gibi oynuyor.

Küsmeden, golü isteyen, ofansif ve gol bölgelerinde yaratıcı bir Fenerbahçe... Dün direkten dönen iki, Karcemarskas’ın kurtardığı 3 ve Fenerbahçeli oyuncuların kaçırdığı golleri toplarsanız skorun 7-8 olması içten bile değildi.


EN KLAS KADRO


Eğer Pereira elindeki malzemeyi nasıl kullanabileceğini bilseydi, Mahmut Uslu’nun “İnşallah Galatasaray, Fener’i şampiyon yapar” duasına gerek kalmazdı. Ülkenin en klas kadrosunu savunmaya dönük İtalyan tipi oyun anlayışıyla, “Bir gol at, 3 puan kap” mantığıyla oynatmasaydı, Fenerbahçe çoktan şampiyonluk turunu atmıştı. Pereira geldiği takımın nasıl bir geçmişe, futbol kültürüne sahip olduğunu anlayamadı. Volkan, Nani ve Alper’in aynı takımda oynayabileceğini görmesi için 27 hafta geçti. O mu gördü, yoksa Aziz Yıldırım mı? Onu da kestiremiyorum doğrusu.


TAM 7 PUAN


Las Vegas kumarhanelerinin hiçbirinde, hiçbir yerde saat göremezsiniz. Felsefe zaman durmalı, herkes oyuna dalmalı... Herhalde Vitor Pereira’nın takvimlerinde 3-13 Nisan tarihleri artık yer almayacak. 10 günde kaybedilen tam 7 puan vardı.


Gelecek hafta Eskişehir önünde kümede kalma yolunda hayati bir maça çıkacak Gaziantep’in dün Fenerbahçe maçına konsantre olması mümkün değildi.
Son 7 maçı kazanamayıp kümede kalma potasına gelmiş Antep’te Mutlu Topçu’nun gitmesi ve Sergen Yalçın’ın bu kritik dönemde dönmesinin futbolcular üzerindeki etkisini haftaya görceğiz. Ama Koray ve Orkan gibi iki oyuncusunun ilk 35 dakikada sakatlanıp çıkması Gaziantepspor’un bütün direncini de kırdı zaten.

 

Haberin Devamı

HOCALARIN  KARNESİ

Haberin Devamı


ViTOR PEREiRA


1- F.Bahçe’nin defans değil ofans takımı olduğunu geç anladı.


2- F.Bahçe’nin hocası Güneş olsa mart sonu şampiyondu.


SERHAT KANDEMiRLi


1- Mutlu Topçu gidip,Sergen Yalçın dönerken 1 maçta ne yapacaktı.


2- AMA Serhat Kandemirli ismini duyduk, mutlu olduk.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları