Oyun Menemen’in 3 puan Fener’in

SON 10 gün içinde, Dolmabahçe’de 45, Kayseri ve El Bab’da 14’er vatan evladının şehit olduğu bir ortamda bu yazıyı yazsam ne olur yazmasam ne olur?

Haberin Devamı

Bütün Türkiye’nin tüm renklerinin bir olduğu, dayanışma duygusunun tavan yaptığı ortamda, Cumhurbaşkanı himayesinde Vodafone Arena’daki beraberlik gösterisi bu milletin asla bölünemeyeceğinin en net ifadesidir.

 

İkinci Lig temsilcisi Menemen karşısında bu kadar ruhsuz oynayan Fenerbahçe, Advocaat’ın kendi oyuncuları için çizdiği negatif tablonun da fevkindeydi. Kenarları koridor olmuş, orta alanda sürekli top kaptıran, rakip alana geçemeyen ve kalecisi Fabiano’nun maçın yıldızı olduğu Fenerbahçe için, tehlike çanları Gençlerbirliği’ni 3-0 yendikleri lig maçında çalmaya başlamıştı.

 

Kendilerini ilk 11 oyuncusu olmaya inandırmış Köybaşı, Ozan, Aatıf, Stoch ve Fernandao’dan bu tür maçlarda ve bu tip rakipler karşısında verim alamazsınız, onları motive edemezsiniz.

 

Haberin Devamı

Ama Savaş ve Abdurrahman gibi gençler oyuna çok daha iyi konsantre olur, ve takmına katkı sağlar.

 

MENTAL DURGUNLUK

 

Menemen önünde bile rakibi karşılayan bir anlayışla oynayan, risk alıp üstüne gelen Menemen’e karşı kontraya bile çıkamayan Fenerbahçe ne takım ne de bireysel oyun becerisi gösterebildi.

 

Maçı domine eden, her bölümde Fenerbahçe’den çok daha iyi olan ve 5 net gol pozisyonunu kaçıran Menemen bu skoru razı olmak zorundaydı. Advocaat devre arasında futbolcularına Fenerbahçe kimliği taşımanın ne olduğunu hatırlatmalı ve mental durgunluğun nasıl aşılacağı konusunda çok çalışmalı. 

Yazarın Tüm Yazıları