Kupa angarya mı?

Türkiye Kupası’nı kazanan takım ilk kez bu sene Avrupa Ligi’nde direkt gruplara katılacak.

Haberin Devamı

Peki, buna rağmen kupa bu statüsü ve dağıttığı paraların azlığı ile kulüpler için bir angarya mı? Hem evet, hem hayır. Başkan Aziz Yıldırım da 1 ay kadar önce zaten bunu söyledi. Beşiktaş ve Trabzon elendi bile... Şampiyonluk hesapları yapan 3 büyükler için de, kümede kalma mücadelesi içindeki takımlar için de kupa önemli değil.
Rize, Kabarük, Sivas, Konya ligde can derdinde. Ama kora kor mücadeleden de vazgeçmiyorlar. Rize, Fenerbahçe ile kafa kafaya oynadı. İlk 11’den kalecisi, (Volkan) bekleri, (Volkan-Caner) stoperi, (Egemen) orta saha üçlüsünden (Alper-Kuyt-Emre) yoksun bir kadronun zenginliği ortada. Dört stoperden oluşan savunma ve sahada kaybolan dünkü orta saha, uçak gibi hızlanan Emenike ve Sow’a pas gönderemedi, pozisyon hazırlayamadı.

Haberin Devamı


FUTBOLU UNUTMUŞ


Meireles’in serbest vuruşunda Kadlec’in golü getiren kafa vuruşu alkışa değer. 61’de Orhan’ın golünde Obraniak’ın pasına şapka çıkarılır. 68’de yine duran top sonrasında Bekir’in golü ile maç santrforların sustuğu, stoperlerin konuştuğu bir maça dönüştü. Skor 2-1 olduktan sonra kontrolü kaybeden Rize savunmasında Topal ve Sow’un golleriyle skor 4-1’e geldi. Ama Allah için konuşalım, bu dün geceki oyunun hakkı değildi.
Rize’li için kazanç ama umarım Lafferty girdiği pozisyon ve kolay kaçırdığı gollerle değil, attığı gollerle isim yapar ve kariyerine bir şeyler katar.
Fenerbahçe yavaş oynuyor. Emenike ve Sow’da düşüş sürüyor. Selçuk iyi bir kulübe oyuncusu olur. Topuz futbolu unutmuş bir halde. Ama kupayı angarya gören Başkan’ın takımı Fenerbahçe, 7 as oyuncusundan yoksun çıktığı karşılaşmada çeyrek finale ulaşmayı başardı. Bugün ne olur bilinmez ama kupa için en büyük rakibi Galatasaray...


PALABIYIK İYİ HAKEM


Yeni FIFA kokartı takan Ali Palabıyık’ın geleceğinin çok parlak olduğunu söylemiştim. Dünkü yönetimi ile bunu kanıtladı. Hikmet Karaman’a da bir sözüm var, futbolcularda yarattığı konsantrasyonun ve motivasyonun çizgisini çok iyi ayarlamalı.

Yazarın Tüm Yazıları