İki yabancı

YILLIK 3 milyon Euro bedelle 3 yıl daha G.Saray’da dediklerinde inanmadım, “Yaşlandıkça değeri artan futbolcular sadece Türkiye’de” dedim.

Haberin Devamı

Sneijder’den söz ediyorum. Ama o isim, tek başına maçı çeviriyor, duran, evinde korkan bir takımı galibiyete tek başına taşıyabiliyor. Ne diyelim, helal olsun.
Sneijder Hollandalı, bir de Portekizli olanı var; Alves... Takımının çok iyi oynadığı, hatta ilk yarı farka gidebileceği maçta yapılmaması gereken tek şeyi yapıyor, hem G.Saray’ın futbolcularını, hem taraftarını ayağa kaldırıyor. Kick boksta görünmeyen bir hamle ile arkadan bacağını Dzemaili’nin ensesine uzatırken, F.Bahçe ve arkadaşlarına tek kelime ile yazık ediyor. İki yabancıdan biri maçın kaderine iki muhteşem golüyle imza koyarken, bir diğeri takımını belki de yenilgiye götüren adam oluyor.

ASLAN HAZIR DEĞİLDİ

TİPİK bir beraberlik maçı diye düşünmüştüm. Ama doğrusu bu kadar hataların yapılacağını, böylesine çok gol pozisyonu yaratılacağını tahmin edemedim. İki teknik adamın da oyuna ağırlıklarını koymada bu denli beceriksiz olacaklarını düşünemedim. İlk yarı F.Bahçe, ikinci yarının bazı bölümlerinde G.Saray üstündü. Ama genelde Fener’in üstünlüğü, G.Saray’ın iki üç katıydı. İlk yarı konuk takımın 3-4 gollü farkı yakalaması işten bile değildi. Galatasaray evinde, yaklaşık 35 dakika 10 kişi oynayan F.Bahçe karşısında fizik, konsantrasyon, heyecan olarak hazır değildi. Sneijder’in bireysel 2 muhteşem golü dışında sadece 56. dakikada Olcan’ın direkten dönen topu ve 85. dakikada Umut’un kafayla yaptığı ve üstten dışarı çıkan şutu vardı. Onun dışında F.Bahçe, Emenike, Alper, Alves ve Meireles’le çok etkili gol pozisyonları buldu G.Saray kalesinde...
Maçın hakkı beraberlikti. Fenerbahçe’nin kaderini Alves’in gördüğü kırmızı kart ve skor 0-0’ken Kadlec’in 4 metreden kaçırdığı gol pozisyonu belirledi. İki teknik adamın hataları maça damga vurdu. Sakatlığı tam geçmeyen Emre ile başlamak, Emenike’yi oyundan almak, sahanın en iyisi Melo’yu çıkarmak ve bir sürü hata... Neticede maça iki yabancı damgasını vurdu. Prandelli, Sneijder’i sırtında taşıyacak Arena’dan Florya’ya... İsmail Kartal, Alves’i ne yapacak?

Yazarın Tüm Yazıları