Hiçbir şey ölçü değil

Dün geceki takım Pereira’nın takımıdır.

Haberin Devamı

“Şekip Mostruğlu’nun modern antrenman ölçüm sistemlerine uymadığı için Pereira ile yolları ayırdık” demesi Fenerbahçe yönetiminin Leros’taki balıkçı Dimitri kadar teknik direktörüne hâkim olamadığının göstergesi.

Fenerbahçe’yi Fenerbahçe gibi oynatamayan, cesaretine değil korkusuna itimat edip rakibi durduran bir formata sokan ve kupa alamadan dönüş biletini alan Pereira’nın hiçbir şey veremeyeceğini Dimitri geçen ağustosta söylemişti.

68 yaşın büyük tecrübesine, agresif futbol yapısına saygı duyulacak Dick Advocaat’ın yapacağı tek şey; Fenerbahçe’nin ülkenin en büyük kulüplerinden ve her zaman saldıran kimliğine bürünmesine sağlamasıdır. 

Monaco’dan 2, Fenerbahçe’den 3-4 gömlek aşağıda olan Grasshoppers önünde teknik direktör ben olsaydım Fenerbahçe aynı skoru alırdı.

Geçen sene savunma ağırlıklı oynadığı için eleştirilen Pereira bu sezon transferde 4 savunmacı, 1 orta saha oyuncusu aldı. 4-3-3 ve 4-4-2 sistemlerinde hücum felsefesini öne çıkaran bir takım kurmak isteyen Advocaat, elindeki kadroyla bunu becerebilir mi? 


VAN PERSIE iLE OLMAZ
Salih Uçan: Roma ona bir şeyler kazandırmış belli. Gollerde katkısı var. Ama gücü ve konsantrasyon devamlılığı yok.

Aatıf: Sivas’taki performansının altında. Ama istekli ve Diego ile Nani’den daha az etkili olmayacak gibi göründü.

Topal: Geçen yıl Pereira’nın takımındaki göstermiş olduğu performansın dün akşam itibariyle altındaydı.

Haberin Devamı

Van Der Wiel: Kesinlikle Gökhan’ı aratmayacak.

Emenike: Fenerbahçe’nin en iyi transferi demek istiyorum ama bu çocuğun bir motivasyon sıkıntısı var. Çok iyi bir mentorla Fenerbahçe’ye bu sene çok şey verebilir.

Fernandao: Gol kralı olmuş, son vuruşları mükemmel bir oyuncuydu. Geçen sene Van Persie ile girdiği rekabet sonucunda kariyer olarak daha altta kaldığını hissetti ve özgüvenini kaybetmeye başladı.

Van Persie: İster Pereira olsun ister Advocaat...  Artık yaşlı, yorgun ve heyecanı azalmış bir görüntü veriyor. Bundan böyle Fenerbahçe’ye katkı sağlayacağını pek sanmıyorum. Katar’a ya da Çin’e en yakın bilet neredeyse oraya gitmesinde yarar var.

Yazarın Tüm Yazıları