Hayal gücü bile yetmez

NEUCHATEL rövanş maçının üç gün öncesinde Ankara’da 6 Kasım 1988’de TRT Spor Stüdyosu’nda konuğumdu.

Haberin Devamı

Mustafa Denizli.3-0 kaybettiği maçın rövanşı için “Yüzde 51 tur atlarız” diyor; Türkiye, 40 yaşında heyecanı yüksek, düşleri sınırsız bu adamın arkasına takılıyordu.

 

Neuchatel ve Monaco maçları, Galatasaray’ın 2000’de Avrupa Kupası ile sonuçlanan Ali Sami Yen felsefesinin ayağa kalktığı yılların maçlarıydı.

 

BU KADRO YETMEZ

 

2014 Ocak ayında Azerbaycan’da çalışırken Türkiye için “Ya olmazsa korkusu içindeki korkaklar ülkesi” ve 10 Aralık 2015’te ise, “Hiç kimse endişe etmesin, Galatasaray için 21. haftada çok farklı tablo ortaya çıkar” diyen Denizli ile “Bunları da atlatırız”, “Galatasaray’ın şansı her zaman yüzde 51” diyen Denizli, artık bir gerçeği görmeli ve kabul etmeli.

 

Haberin Devamı

1- Bu kadro Galatasaray’ın kadrosu değildir, yetmez, Denizli’yi bir adım ileri götürmez.

 

2- Değişim, değişimden korkmayı da öğretir. Tecrübe hamle yaptırmaz, hayal ettirmez. Takımların önündeki sorunları ve gelecekteki tehlikeleri geçmişin bilgeliğiyle değil, aynı 1988’deki hayal gücüyle çözmek mümkün. 

 

MAÇIN KIRILMA ANI

 

19. dakikada hakem Oliver, Matri’ye penaltıyı vermeyerek yenilgiyi önledi. 

 

ROMA’DA TUR MUCİZELERE BAĞLI

 

Bu kadar doymuş, birbirinden kopmuş, heyecanı kaybolmuş futbolcuları, bu saatten sonra Mustafa Denizli bile toparlayamaz.

 

Çin’e giderken “Kader arkadaşlarımı yalnız bırakmayın” diyerek, takımı G.Saray camiasına emanet eden Burak, aslında yaraya parmak basıyordu. 

 

Dünkü Galatasaray’ın performansı, ligin biraz daha üstündeydi.

 

Haberin Devamı

Koray’ın stopere, Chedjou ve Donk’un da geri dörtlü önüne konulması fazla bir şey değiştirmedi.

 

Çünkü motivasyonu olmayan bir kadro vardı sahada...

 

Bu G.Saray’ın Roma’da bu Lazio karşısında turu geçmesi sadece mucizelere bağlı. G.Saray için nekahet  dönemi başlamıştır.

 

MAÇIN ADAMI

 

G.Saray’ın attığı golde asistiyle  öne çıkan Donk, yenilen golde de adamını kaçırarak hata yaptı.

 

BU ADAMI KİM BULMUŞ?

 

ALTYAPIYA Ajax’ta 7 ay önce Cruyff’un işine son verdiği Jan Olde Riekerink gelmiş. Kim bulmuş getirmiş, G.Saray kimlerin eline kalmış!

 

HAMİT NE OLACAK?

 

10 TL’ye satılan milyonlarca bileklik değerinde para kazanıp sahaya çıkamayan ve topa vuramayan Hamit’in akıbeti ne olacak. 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları