Hamit'ten Melo olmaz

İnandığım şudur: Melo G.Saray’ın en önemli futbolcusudur.

Haberin Devamı

Selçuk, Burak, Sneijder’in daha dikkat çeken özellikleri, yüksek teknik kapasiteleri ve gole yakın özellikleri olsa da bence Melo’nun ardından gelir.
Melo takımı ateşleyen oyuncudur. Kaybetmeyi sevmez, ezik kalmaya tahammül edemez. Eğer G.Saray bu yıl 4. yıldıza ulaşamazsa bunun sebebi büyük ölçüde Melo’nun yokluğu olacaktır. 2012-13 sezonundan bu yana 27 maçı kaçıran Melo’nun yokluğunda 37 puan kaybetti G.Saray. İstatistikler Melo’suz G.Saray’ın puan kaybetme ihtimali, kazanma olasılığından az değil diyor.

ALTERNATiF DEĞİL

Hamit, Melo’nun alternatifi olamaz. Dün gördük ki...
Melo: Sahanın dikine ve enine çok mesafe katederek oynuyor.
Hamit: Bölgesel, risk almadan, dönüşü olmayacak hücum hamlelerine çıkmadan, defans önünde tecrübeli ile idare ediyor.
Melo: Hem takım arkadaşlarını hem de tribünleri sürekli oyunda tutan, kazanma hırsı olan bir oyuncu.
Hamit: Özellikle dün ilk yarıda aldığı yükün büyük kısmını Selçuk’a yıkıp kendini bile motive etmede zorlanan bir görüntüdeydi.
Yani haftaya Kadıköy’de Hamit’ten Melo olmaz.
G.Saray istiap haddini aşan bir tempoyla oynadı ilk 20 dakika. Ki ofansı iyi, defansı zayıf Olcan ile... Yorgun görüntüsü devam eden ve dar alanda oynayan Hamit ile... Pasları şut gibi, şutları pas gibi atan Bruma ile... Ve genelde takım halinde fizik kapasitesi nasıl böyle tempoyu kaldırır soruları sorulurken G.Saray her iki yarının başında ciddi tempo yaptı, golleri de bu bölümde buldu.
Sormadım değil...
1-Hamzaoğlu Telles’i oyuna alırken Yasin’in yerine Olcan’ı dışarı alsaydı daha mı iyi olurdu?
2-Son 5 maçta kalesinde 7 gol gören G.Saray’da beklerin hücum aşkı, savunma kademelerindeki sıkıntıların ve yenilen gollerin ana sebebi mi?
3-En uçta pas bekleyen değil, Hamzaoğlu ile birlikte orta alan koşularıyla gol bölgesine servis yapan Burak’ın takıma katılması geç olmadı mı?
4-Selçuk ve Sneijder dün geceki formları ile F.Bahçe maçı öncesi G.Saray’a moral verdi. Aynı performansı Kadıköy’de gösterirler mi?
5-Erciyes’in ligde kalması büyük ölçüde Drenthe’nin performansına bağlı. Özdilek, Drenthe’yi şef yapacak bir takım oyununu gerçekleştirebilecek mi?

Haberin Devamı


BU NASIL KALECİ?

Haberin Devamı


Zülküf nasıl bir kaleci? Kim, nereden bulmuş? Kümede kalma yolunda 1 puanın altın oludğu maçta yaptığı hataları, kaleye Vleminckx’i koysanız yapmazdı.
Ders 1: Kaleci üstüne gelen topu sahanın kenarlarına ve yükseğe doğru yumruklamalı. 3 golde de net hatası vardı. Birinci ve üçüncü gollerde üstüne gelen topları yere, 2 metre önündeki G.Saraylıların önüne bıraktı. Chedjou’nun golünde de zaten kalesini bırakıp gitmişti. G.Saray riskleri alarak zor bir maç oynadı.
Savunmada sıkıntı var. Selçuk’a yardımcı lazım. Burak hemen dönmeli...

Yazarın Tüm Yazıları