Dursun Özbek’in Tudor fırçası

BAŞKAN Dursun Özbek’in Tudor fırçası, geçen haftanın uyuşuk takımını agresif, basan, koşan bir takım haline getirmiş.

Haberin Devamı

Alanya’da Vagner Love ve Fernandes, 25 golün 14’üne imza koymuş. Takımın sadece golcüsü değil, oyun lideri olan bu oyuncuların yokluğunda Alanya’nın işi zordu. Ve Emre Akbaba dışında 10 savunmacı ile kontratak arayan ve duran toplara bel bağlayan Susic’in takımı 33. dakikada teslim oldu.

Eğer Tolga ısınırken sakatlanmasa ve yerini Yasin’e bırakmasa soldan Yasin’e oranla daha çok ceza alanına girecek ve golcü kimliğiyle hem atacak hem de Gomis’in alanını genişletecekti. Uzun zamandır forma bekleyen Yasin, 1 gol, 1 asistle ‘Bu işi ben de yaparım, atarım, attırırım’ diye hocasına mesaj yolladı.

Mariano ve Rodrigues. Sağ tarafta hangisi bek, hangisi açık belli değil. Solda, önde Yasin, arkasında Latovlevici... Kornerden gelen sayısız orta ve pas varken, Eren, Gomis’in yanında olmalıydı bence. Ama Başakşehir’den yenen 5 golün faturası çift santrfora çıkarılınca Tudor’un yüreği yetmedi dün gece iki santrforla başlamaya.

Haberin Devamı

SELÇUK İNAN ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Belki tek kalmaktan mevsim başındaki gücünü ve çabukluğunu kaybeden Gomis’in yanına, Alanya ceza sahasına Belhanda ve Ndiaye’den daha çok geldi stoper Maicon.

Cezalı Fernando orta alanın en önemli adamı. Yokluğunda Ndiaye, Selçuk’u orta alanda yalnız bırakamıyor, rakip kaleye gol çıkışlarını yapamıyor. Selçuk hem fizik hem mental olarak eski günlerinin gerisinde. 

Galatasaray Belhanda’nın yerine Alanyalı Emre’yi transfer etseydi, çok daha doğru iş yapardı. Belhanda ve Selçuk fizik olarak geçiş oyunlarında yorgun ve yavaşlar.

Fernando takıma, Belhanda gerçek futboluna döndüğünde... Kanatlar dün gece olduğu gibi durmadan uçtuğunda... Gomis’in ceza alanı yalnızlığı bittiğinde... Tudor ‘büyük maç kazanmadan da şampiyon olunur’ inanından vazgeçtiğinde, Galatasaray hedefe daha kolay gidecek.

MAÇIN ADAMI: YASİN

HAFTALAR sonra sahalara dönen ve 1 gol, 1 asistle kendisini gösteren Yasin Öztekin. Diğer kanattaki Rodrigues de iyi günündeydi. Savunmada da Serdar Aziz, bu formanın tek sahibi olmalı.

Yazarın Tüm Yazıları