Demba Ba'ya partner şart

LONDRA’da Perşembe akşamı Tottenham karşısında Premier Lig temposunda müthiş bir maç çıkaran Beşiktaş, dün akşam yorgun muydu?

Haberin Devamı

Dün sahada ve yedekler sırasındaki 18 futbolcu Beşiktaş’ın lig-kupa-Avrupa maratonundaki zorlu süreçte varı yoğu. Geçen yıl ligin 9. haftası sonrasında 26 Ekim Cumartesi Akhisar deplasmanında 3-1 yenik duruma düşen ve beraberliği kurtaran Beşiktaş için bu sütundaki yazımda, ‘Birileri Bilic’e demeli ki’ diye yazmıştım.
1-Kerim Frei’ı bir an önce Olcay Şahan’a rakip yap.
2-Oğuzhan ve Fernandes (dün Sosa) kesinlikle birlikte oynamalı.
Bilic’in dün Veli ve Olcay’ı kulübede tutarak maça başlaması ve Sosa ile Oğuzhan’ı birlikte oynatması kesinlikle yanlış değil. Dedim ya Beşiktaş’ın uzun maratondaki tüm sermayesi bu 18 adam.

DİYE DÜŞÜNDÜM...

1-Beşiktaş’ın dün akşam Tottenham karşılaşmasına oranla daha az gol fırsatı bulması, Balıkesirspor’un Tottenham kadar iyi olduğunu mu yoksa Beşiktaş’ın Londra’daki konsantrasyonundan geri olduğunu mu akla getirir diye düşündüm.
2-Balıkesir tüm hatlarıyla savunmada. Nasıl olur da Demba Ba, ceza sahasında tek adam olur diye düşündüm.
3-Demba Ba ağır ve birleşik hareketler yapmakta zorlanan biri. Pektemek’i oyuna sokmak için beklemek ne demek diye düşündüm.
4-4-1-4-1 Beşiktaş’ın oyun formasyonu olmamalı. Özellikle lig ve kupada rakiplerinin çoğu kapanacak ve kontra atak arayacak gerçeği ortadayken bu sistem nasıl işler diye düşündüm.
5-Kerim Frei’ın, yeri geldiğinde Olcay Şahan, yeri geldiğinde Gökhan’la rotasyonda olması doğru bir karar diye düşündüm.

VELİ’NİN YERİ

Haberin Devamı

VELİ, Beşiktaş’ın rakibi en rahatsız edeni. Onun yeri belli. Ve adresi, tarzı ve oyun anlayışıyla yedeği yok. Atiba’nın yanında olması, Kanadalı oyuncunun ofans verimliliğini de arttırdığına dün akşam bir kez daha tanık olduk.
Ba’nın yanında Pektemek ve ya Cenk. Mutlak biri olmalı. Belki de Almeida bırakılmamalıydı. Yani Beşiktaş 4-4-2 oynamalı. Oğuzhan’ın ortasında Ba’nın hemen arkasında yükselerek nefis bir kafayla maçı kazandıran Pektemek, şunu demek istedi bu golle: Golü bulmak için golcü olmalı. Evinde yenemeyen, deplasmanda yenilmeyen Beşiktaş Londra’daki futbolu daha kaç maç oynar acaba?

Yazarın Tüm Yazıları