Çok isteyen kazandı

Bu düzeydeki bir derbide her iki takımın da yaptığı hatalar sırıttı. takımlar duran toplarda savunma zaafı yaşadı.

Haberin Devamı

UZUN adamların maçında, Fenerbahçe’nin uzunları Fernandao kaçırdı, Alves ve Kjaer Beşiktaş’ın uzunu Mario Gomez’e teslim oldu.
Fenerbahçe’nin daha pozitif, atak, oyunu tutan anlayışına Beşiktaş; kontralarla ve daha kontrollü bir futbolla cevap verdi. Beşiktaş’ta 8 maçtır derbi kazanamayan bir takımın baskısı da vardı şüphesiz. Duran topların kıymeti anlaşıldı ve Atiba’nın müthiş performansı da alkışlandı.

GOMEZ DAMGA VURDU

Maça Fenerbahçe iyi başladı. Beşiktaş rakibe saygı duyan bir oyun anlayışındaydı. İki takım da 4-2-3-1 formatında Fenerbahçe’de uçtaki adam Fernandao, Beşiktaş’ta Gomez’di. İkisi de ağır, dönüşleri yavaş ve birleşik hareketteki becerileri yeterli değildi.Ama Fernandao girmiş olduğu net pozisyonları değerlendiremezken Mario Gomez attığı iki kafa golüyle maça damga vurdu.

Haberin Devamı

KARTAL KIYMETİNİ ANLADI

Bugünün bir numaralı teknik direktörü Mourinho tek santrafor oynar; ama kenarlarındaki oyuncuların içeri kat etme özelliğine sahip olmasını ister. Real Madrid’de Hugain ve Benzema aynı maçta çok nadir forma giydiler. Fenerbahçe’de Van Persie ve Fernandao, Beşiktaş’ta Gomez ile Cenk aynı anda oynamaz. Ama Fernandao’nun yanında Nani ve Markovic ile Volkan. Beşiktaş’ta Gomez’in yanında Töre ve Olcay ceza alanı içerisine hamle yapan oyuncular. Ama dün hiçbiri bu ceza alanı içi hamlelerini yapamadı. 5 golün 3’ü duran toptan...
Fenerbahçe zaten bu konuda uzman, Beşiktaş’ta duran topların kıymetini anladı. Teknik direktör Şenol Güneş’in Bursa’daki cesur oyun anlayışı dün geceden daha iyiydi. Şenol Hoca kaleci ve kaptan olduğu dönemde önündeki savunmayı dünkü Beşiktaş savunmasından daha iyi idare ediyordu. Rodolfo ağır, patlama gücü eksik bir stoper... Oyunu iyi başlatıyor diye Beşiktaş’ın savunmasında forma giymesi bence tartışılmalı... Fenerbahçe namağlup unvanını yitirdi, Beşiktaş derbi kazanamama stresini üzerinde attı ve liderlik koltuğuna oturdu. Bu lig çok zorlu ama kalitesi yüksek olmayan maçlara sahne olacak.

NE GÖRDÜM

Beşiktaş: İstanbul’a geldiğinden beri düşüşteki kaleci Tolga.

Haberin Devamı

- Atiba’nın öğretmenliğinde futbolunun üzerine bir şey katmayan Necip.
- Çalışkanlığı tamam ama üretkenliği az Olcay Şahan.
- Ve Türkiye’den gitmek isteyen kaliteli ama mutsuz ve ruhsuz Sosa.

Fenerbahçe: Alves ve Kjaer gibi 1.90’ı bulan iki stoperle 3 kafa golü yiyen Fener defansı.

- Nani’nin presi ve zoru sevmeyen futbolu.
- Fernandao, Van Persie rekabetinin getirdiği gerilim. Gökhan ve Caner’in yedek kalmaya tahammül edemez tavırları.
- Beklenenin aksine Ozan Tufan’ın artmayan performansı.
Tam 40 yıldır maç anlatırım ve yorumlar yaparım ama dün Markovic’in 10. dakikada attığı müthiş deparı ne Dünya Kupası Finallerinde ne Şampiyonlar Ligi’nde gördüm. Markovic sahalarımızda görmediğimiz çabuklukta müthiş sprinter bir oyuncu.

Yazarın Tüm Yazıları