Çekirge sıçramaya devam ediyor

6 Avrupa Ligi, 4 Türkiye Ligi maçı geride kaldığında bu takımın, yani Beşiktaş’ın, geçen yıl Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkan ve lig şampiyonluğunu son haftalara kadar kovalayan takım olduğunu kim söyleyebilir?

Haberin Devamı

Şu ana kadar Antalya maçının ikinci yarısı ve Partizan maçı olmak üzere sadece 1.5 maçı kalitesine yakışan bir futbolla oynayan Beşiktaş, bu sezon taraftarlarına hiçbir platformda güven vermiyor.

İnat da bir murattır. Ama Güneş, kafasındaki formatı değiştirmemek, formsuz oyunculara alternatif aramamak, kafasından sildiklerini tereddütsüz tribüne yollamak ve bu yaşlı kadroya yeni format bulmamak konusunda inadını sürdürüyor.


“SKORA RAZIYIM” MESAJI
1-0 öne geçtiği maçta skoru korumak için Necip’i oyuna almak, rakibe, “Bu skora razıyım” mesajı yollamaktır. Güneş, eski korkutan yapısından uzaklaşmış; koruyan ve eldekini kaybetmeyen bir anlayışı sunan kişi olmuş... Loris Karius, Beşiktaş kalesinin yeni sahibi... Özgüveni, zamanlaması, rakip önünde duvar olma özelliği ile ilk maçta iyi not aldı. Zaten, Liverpool’un kalecisiydi. Kısır, maç boyu 3-4 pozisyonu olan zevksiz bir karşılaşmaydı. Bursa kendi sahasında daha çok kalıp, Beşiktaş defansı arkasına atılan toplar ve ani hücum çıkışları ile gol planı yapmıştı. Özellikle Beşiktaş’ın golüne kadar ne oynadığını daha iyi bilen bir Bursaspor vardı sahada...

Gökhan, Tolgay, Q7, Babel... Ne derinlemesine ne de kenarlardan Negredo’ya istediği topları gönderemedi. Negredo ne yapsın? Bir santrfor golü atmak için topu bulmak zorunda. Negredo gezen, geriye gelen, arkadan gelecek arkadaşlarına alan yaratan bir stilde sahip değil. O stildeki adam, Beşiktaş’ta var. Adı Vagner Love... O da yedekler arasında bile değil, tribünde seyirci...


'BU YILIN DEFANS HASTALIĞI' BELLİ OLDU
51’de Babel ile golü bulan ve skoru koruma güdüsüyle Necip’i oyuna alan Beşiktaş, 86’da Pepe ve Vida’nın ortak hatasıyla golü yedi. O kadar geniş ve boş alan vardı ki (bu yılın hastalığıdır bu) Beşiktaş defansında... Savunmadan gelen uzun top sonrası Yusuf’un ortası ve Sakho’nun golü Beşiktaş’ı bitirdi.

Beşiktaş kazanmayı hak etmediği maçı kazanamadı. Kötü ve güvensiz oynamayı sürdürüyor. Güneş, eski formunda değil. Takımda dayanışma ve bireysel futbolcu psikolojileri geçen yılın gerisinde. Beşiktaş, hâlâ çekirge misali sıçramaya devam ediyor.


AYBABA GENÇLER, GÜNEŞ YAŞLILARLA
AYBABA 1. kalecisi Harun’u Fener’e yollayıp kaleye genç Okan’ı tereddütsüz koyarken, 18 yaşındaki Burak’ı sahaya sürerken, genç Ertuğrul’u takımın kaptanı yaparken hep cesurdu.

Babel, Gökhan, Tolgay, Oğuzhan, Q7, standart performanslarının haftalardır gerisinde kalırken; Caner, Lens, Love, Ljajic gibi isimler hangi takımın kadrosunda ki? Tamam, Şenol Güneş inandığı oyunculara sonsuz itimat ediyor. Onlardan biri Babel, golü atan oyuncuydu.

Ama geçmişte her gol sonrasında Cenk’le havada göğüs tokuşu yapan Babel, şimdi neden gülmüyor? Mutsuz mu? Yorgun mu?


MAÇIN ADAMI: Samet Aybaba

Yazarın Tüm Yazıları