Böyle nereye kadar ?

LİG sonuncusu olan ve artık kümede kalması zora giren Balıkesir ile oynanacak maçtan ziyade, Galatasaray camiası, hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan kızımızın ölümüyle ilgli attığı tweet’ten ötürü kulüp üyesi Nihat Doğan’a takmıştı kafayı.

Haberin Devamı

Başta eski başkan adayı Adnan Öztürk ve 90’ı aşkın üye dilekçeyle kulüp disiplin kuruluna başvuruyor ve Nihat Doğan’ın kulüple ilişkisinin kesilmesini istiyor.
İnsan var, insan var. Tabii ki olaylara farklı bakış açıları var ama böyle bir noktada Nihat, vicdanen nasıl rahat olur?


SELÇUK AZ KOŞARSA


Selçuk az koşarsa diri kalır, gol bölgelerinde çok daha aktif olur, atar, attırır; Trbazon’da olduğu gibi, Terim döneminde olduğu gibi. Şimdi Selçuk bir orta saha hamalı: Çok koşuyor, yoruluyor ve vereceği katkı özellikle gol sahalarında minimuma iniyor.
Şimdi az koşan Sneijder. Diri kalan Sneijder. Kupa maçında olduğu gibi dün gece de herkes harika goller atan Sneijder’i alkışlıyor. Çünkü Selçuk’un eski formatında oynuyor.


USTALAR İŞİ BİTİRDİ


Usta ayaklar Burak ve Sneijder, maçın ilk yarım saatinde işi bitirdi. İlk golde ben Burak diyorum, bazıları golü Chedjou’ya yazıyor bilemem Chedjou topa nerede dokundu ama 26. dakikada Sneijder’in ve 30. dakikada Burak’ın harika şutları maçı bir anda 3-0’a getirdi ve karşılaşma da zaten orada bitti.
Bruma daha etkili, Olcan yeni yerine daha alışmış, Koray her geçen gün daha iyiye giden görüntüler verirken, Melo oyun disiplininden uzak, riskli hareketleri ve rakibi küçümseyen tavrıyla takımdaki sırıtan tek oyuncuydu ama defansif özelliğiyle de önemli bir isimdi.
Aynen Konya ile oynanan kupa maçında olduğu gibi ilk yarıda oyunu koparan Galatasaray, ikinci yarı vites küçültüp maçı rölantiye aldı. Balıkesir ise cesaretlendi.
Lig sonuncusu bir takımın kişilik ispatı ve isyanı Galatasaray sahasında ciddi ataklar geliştirmesine yol açtı.
Melo’nun çıkmasıyla defansif hiç bir oyuncusu kalmayan ve de oyun anlayışı kaybolan Galatasaray, Konya ve dün akşamki Balıkesir maçlarından sonra bunu alışkanlık haline getirip ileriki haftalarda da böyle oynarsa bedelini ağır ödeyebilir.
Zec’in golü, direkten dönen topu ve Sercan’ın gol hamleleri Galatasaray’ın oyunu bırakmasından kaynaklandı.

Haberin Devamı


ÖZÜR: Rize-Fenerbahçe maçındaki yazımda rahmetli üstat İslam Çupi’nin bir deyişine yer verip “Kendisini geçtiğimiz günlerde rahmetle andık” demek istemiştim. Ama ‘andık’ ibaresi sehven ‘kutladık’ şeklinde yayımlandı.Okuyuculardan özür dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları