Bitti biter gitti gider

VITOR Pereira’nın F.Bahçe’yi taşıyamayacağını, Portekizli’nin imza attığı gün söyleyen AEK’lı Laros’tan dostum Dimitri, maç sonu aradı, “Demedim mi?”

Haberin Devamı

Şampiyonluk, 3-13 Nisan tarihleri arasındaki 10 günde kaybedilen 7 puanla gitmedi. Şampiyonluk, F.Bahçe genlerinde olmayan defansı hücuma tercih eden anlayışta ısrar ve F.Bahçe’yi bir türlü öğrenemeyen hoca yokluğundan gitti.


Şampiyonluk, deplasmanda 16 maçta 16 puan kaybettiren dış saha fobisinden, Van Persie-Fernandao seçimindeki tercihlerden, Josef de Souza’ya gösterilen tahammülden, Volkan Şen ve Ozan’ı unutmaktan, özür dileyen Caner’i yok saymaktan kaybedildi.


Bir insan zevk aldığında, göz bebekleri yüzde 45 oranında büyürmüş. Dünkü maçın sonrasında tüm Beşiktaşlıların, hatta belki Galatasaraylıların da göz bebekleri büyümüş olmalı. Beşiktaş’ın Galatasaray galibiyetinden sonra sandım ki Vitor Pereira bütün riskleri alacak. Çift santforla ve önde basan oyuncularla Başakşehir ceza sahasına yıkılacak. Tabii dün gece de yanıldım.

Haberin Devamı


MAÇIN KIRILMA ANI


90. dakikada Fernandao’nun kafasını Volkan Babacan 90’dan çıkarmasa maç berabere bitecek, F.Bahçe’nin umutları sürecekti.


NASIL OLACAKTI?

 

MUTLAK kazanması gereken maçta bile inandığı savunma formatından ve kadro yapısından taviz vermeyen ve güçlü Başakşehir önünde ilk 45 dakikada pozisyon bulamayan bir Fenerbahçe nasıl şampiyon olacaktı?


Galatasaray maçından bu yana Van Persie arkasında 9.5 numarada oynayan Nani’li yeni düzen, F.Bahçe’ye hem lig hem kupada bol gollü maçlar kazandırdı.


Edin Visca’nın topunu Souza’nın ağlara gitmeden çıkarması ilk yarının tek gol pozisyonuydu. Kontratak gole giden en kısa yoldur. İkinci yarı F.Bahçe’nin yüklendiği anlarda Visca, 60 ve 65’te iki nefis şutla skoru 2-0’a getirdi.


Sonra yoğun F.Bahçe baskısı, Van Persie’nin penaltıyı kaçırması, Volkan Babacan’ın muhteşem kurtarışları ve Topal’ın kafa golü. Maç böylece bitti. Ve F.Bahçe’nin şampiyonluk şansı matematiksel olarak değil ama bence bitti.


MAÇIN ADAMI


Penaltı dahil 10 kurtarış yapan Volkan Babacan. 16 golle Başakşehir tarihine geçen Visca.

Yazarın Tüm Yazıları