Bir devin düşüşü

IGOR Gouzenko, Sovyetler Birliği’nin Ottova Büyükelçiliği’nde şifre uzmanı olarak çalışmış, 1945’te 109 belgeyi Batı’ya kaçırarak Kanada’ya iltica etmiş ve bu belgelerle Sovyetler’in Batı’daki casus şebekeleri çökertilmişti.

Haberin Devamı

Gouzenko genel olarak başarılı hikayelere imza atardı ama ‘Bir Devin Düşüşü (The Fall Of Titan) isimli romanını gençlik yıllarında okumuş ve inanılmaz etkilenmiştim.
2008 ve 2012 Avrupa 2010 Dünya Şampiyonu İspanya, 2006, 2009, 2011 Avrupa Şampiyonu Barcelona ve bu yıl yine Avrupa şampiyonluğunu kazanmış Real Madrid. Ve bütün bunların sonrasında ‘Bir Devin Düşüşü’ne tanık olduk dün gece. 51 yıl sonra bir maçta 5 gol yiyen (Hollanda’dan), oynadığı son 9 maçta 4 gol yerken, Brezilya’da 2 maçta 7 gol ağlarında görmek İspanya için artık düşüş değil, dibe vuruş anlamını taşıyor.
İş, Pique’nin yerine Martinez’i, Xavi’nin yerine Pedro’yu oynatma işi değil. Kim oynarsa değişen bir şey olmazdı. Bütün gizemi çözülmüş İspanya değişmedi, değişemedi ve ‘Tükenmişlik Sendromu’ içerisinde Dünya Kupası’na veda etti. Del Bosque ‘Bilginiz futbolla sınırlıysa kaybettiniz’ derken, haklıydı. Değişim, psikoloji, iletişim, motivasyon, yenilenme şarttı, İspanyol hoca söylediklerini yapamadı. İspanya yorgun, bitik, heyecansız ve tükenmişti. Yazıya bir casus, bir hikayeci, romancıyla başladık.Gouzenko’nun Bir Devin Düşüşü ile. Bitirirken sevilen TV dizisi ‘Muhteşem Yüzyıl’ın Meryem Uzerli’si ile bitirelim ‘Tükenmişlik Sendromu.’

Yazarın Tüm Yazıları