Beşiktaş'ta 'doğru işler'

ÇOK beğendiğim bir cümledir.

Haberin Devamı

"Lider doğru işi yapar; yönetici işi doğru yapar." Samet Aybaba ile Feda döneminden, Bilic'li Cefa dönemine ve nihayet Şenol Güneş'le Sefa dönemine... Sonuçta 3 yıl bazında lider doğru iş yapmış, yönetici de işi bu yıl hakkıyla doğru yapmıştır.


"Bir insana olduğu gibi davranırsanız öyle kalacaktır. Bir insana olması gerektiği (olabileceği) gibi davranırsanız öyle olacaktır" der Goethe. Güneş ünlü ya da ünsüz bütün oyuncularına olması gerektiği gibi davrandı, onları kendi halinde bırakmadı. Şampiyonluk yolunda 33 hafta içinde hepsinin attığı bir ilmek, bir düğüm var.


O nedenle Beşiktaş kalecisi Tolga'nın yerine Boyko, bekler Beck-Köybaşı yerine Serdar-Tosic. Ön liberoda Oğuzhan-Atiba yerine Tolgay-Necip ve Gomez'in yerine Cenk Tosun. Ne değişir ki? Herkes şampiyonluk ipine düğüm atan bir takım oyuncusu.


Ligin en başarılı takımlarından Konya Avrupa Ligi'nde direkt gruplarda oynayacak. Bu başarı bu az bütçeyle Aykut Kocaman'ın eseridir. Önce Kocaman'ı sonra da Konyaspor'u yürekten kutlarım. Dün onlar Şampiyon'u yenmek için Beşiktaş da finali şampiyon gibi yapmak için sahadaydı. Sosa'nın şık golüne 3 dakika içerisinde önce Traore ile sonra Holmen'le ve bulduğu iki golle cevap Konya evinde yenilmesi ne kadar zor bir takım olduğunu gösterdi. Darısı Avrupa Ligi maçlarına...

Haberin Devamı


EĞER TERSİ OLSAYDI


FUTBOL enstanteneler oyunudur. Fenerbahçe son 180 dakikada kaybederken Beşiktaş şampiyon oldu. Eğer;


-Rhodolfo-Alexix-Marcelo gibi temel stoperlerin yokluğunda Necip ve Tosic'in göbekte oynadığı Trabzon ve Rize maçlarında Beşiktaş kaybetseydi...


-Deplasmanda Akhisar'ın 90. dakikada topu direkten dönmese ve Sosa uzatmalarda beraberlik golünü atmasaydı.


-Evsiz barksız 3 yıldır deplasmanda oynayan Beşiktaş, 16 deplasman maçında F.Bahçe'ye 8 puan fark atmasaydı.


- Beşiktaş 2-0 yenildiği Fenerbahçe maçı sonrasında üst üste 4 maçı da kazanmasaydı,


Ne olurdu?


Tabii ki bunları düşünmenin zamanı değil şimdi. Ama futbol enstanteneler oyunu ve yapılan hataların telafisi yok.


Şampiyonluk hikayesinde Orman vardır, Güneş vardır, Gomez vardır, dördüncü isim kaleci Tolga'dır Akhisar ve Sporting maçlarındaki hatalarına takılmak yerine bu şampiyonluk yarışında Tolga'nın kurtardığı onlarca mutlak golü görmeliyiz; dün akşamki Boyko'yu gördükten sonra.

Yazarın Tüm Yazıları