Beşiktaş'ın Necip'le işi zor

Ben demedim. İki kulübün başkanı dedi.

Haberin Devamı

Fikret Orman: “Kültürümüzde hakem odası basmak yok ama hakkımızı da yedirmeyiz.” Bir gün sonra... Aziz Yıldırım: “Gerektiğinde hakem odasını bir daha basarım. Yüreği yetiyorsa o da bassın.”
Hakem odasından söz ederken hakem vicdanından da dem vurmak lazım. Maçın kader anında Olcay’a gösterilen kırmızı kart çok ağır bir karar. Pozisyonda Olcay’ın o müdahalesi ile Emre’nin canhıraş kendini yere atmasına Bülent Yılıdırım tecrübesindeki bir hakem kanmamalıydı.
Hiç kuşku yok ki Töre’nin yokluğu Necip’in sağ bekteki varlığı kadar sıkıntı yaratmadı. Aslında Olcay’ın gördüğü kartlarda Necip’in yarattığı boşlukları yüksek konsantrasyonla kapatma arzusunun telaş ve paniği vardı.

BILIC CEVAP VEREMEDİ

İki takımın savunmasındaki bireysel hatalar ve rakip alandaki pres yapma arzusu defans kademelerinde büyük boşluklar doğurdu, özellikle Beşiktaş’ta... 3. dakikada Alper’in Necip otobanından süratle gelip Emenike’ye attırdığı gol ile 43. dakikada Emre’nin çok artistik bir hareketle Olcay’ı ikinci sarıdan attırdığı maçta göze çarpan başka notlar da vardı.
1-Kaleciler Volkan ve Tolga’nın muhteşem kurtarışları.
2-Hakemin otorite zaafından gösterdiği kartlarda çuvallayışı.
3-Beşiktaş’ın diğer beki Motta’daki büyük düşüşü.
4-Fenerbahçe orta sahasının Mehmet Topal , Meireles ve Emre ile Olcay’ın atılmasından sonra Beşiktaş’a sağladığı büyük üstünlük ve 18 derece sıcaklıkta, yağmursuz bir gecede Beşiktaş seyircisinin Fenerbahçe karşısında takımını yalnız bırakışını da göz ardı etmemeliyiz. Fenerbahçe hakettiği bir maçı kazandı. 10 kişi kalışın Beşiktaş’a faturası ağır oldu. Bilic, İsmail Kartal’ın taktik hamlelerine cevap veremedi. Eski temposunun ve yardımlaşma arzusunu sahaya yansıtamadı. Maçın iki adamı Necip ile Bülent Yıldırım’dı.

Yazarın Tüm Yazıları