Beşiktaş büyük iş yaptı

Beşiktaş bu kadar önemli eksiklerle önemli bir galibiyet aldı. Gecenin yıldızı Kerim Frei ve Demba Ba’idi.

Haberin Devamı

Her hafta 1 kırmızı kart kervanına dün 2 kişi katıldı. Son yıllarda hep aynı maçları izledik. Kontrollü, sabırlı Belediye/Başakşehir, rakibe tuzak kurup ani kontralarla gol arama hesabındaydı yine. Beşiktaş özellikle ilk yarıda oyunu yine domine ediyordu ama Avcı’nın ne yapacağını artık biliyordu.
Bu derinliği olmayan kadro yapısıyla Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında şansı rakiplerinden fazla değil dedik. Takımın 3 kilit oyuncusu Töre, Veli ve Olcay’ın çok kolay gösterilen kartlarla devre dışı kalması bazılarının dediği gibi futbol düzenin Beşiktaş’ın yanında olmadığının işareti.
3’ü cezalı, 2’si sakat, 5 ilk 11 oyuncusunun yokluğunda Beşiktaş’ın tüm silahları sahadaydı. Yedekler sırasındaki sağ ayaklı Necip ve 4 solakla ve de 0 forvet oyuncusuyla kenardan oyuna ne müdahale yapabilirdi Bilic? Ama elinde Ba gibi bir yıldızı var.

Haberin Devamı

Kerim Frei’nin takibi

İlk yarı Beşiktaş kalesine duran topta bir kez geldi ve Pedro’nun hatasında Epureanu Başakşehir’in golünü attı. Siyah beyazlı ekibin beraberlik için riskleri aldığı anlarda 54’de Semih’in kafa vuruşu, 58’de Visca’nın şutu ağlara gitse Beşiktaş için defter çok erken kapanacaktı.
Ama 63. dakikada Ba nefis bir golle eşitliği sağladı. Kerim’in parkta jocking yaparcasına 30 metreyi geçip Sosa’ya verdiği topa Arjantinli müthiş vurdu. Volkan çeldi, top kontrolünden çıktı, Kerim’in takibi Beşiktaş’a galibiyet golünü getirdi.

1-Antep’teki Cenk nerede? Ba ile aynı futbol dilini konuşamıyor.
2-Sivok, Pedro ve Ersan, hangisi esas çocuk? Ve defans göbeğinde her geçen hafta sıkıntı artıyor.
3-Olcay dün yoktu. o duygusal morali ile oynayan bir oyuncu. Bugünlerde formu düşüyor ama Kerim Frei yükseliyor.
4-Sosa kumaşı iyi, futbolu bilen birisi. Ama güçsüz, kondisyonu yerinde değil ve zayıf.
5-Bence Tolga’yı pek aratmayacak kaleci Cenk Gönen.

Yazarın Tüm Yazıları