Suni kayıp

LİGDEKİ galibiyetlerle morallenen G.Saray için UEFA biletini garantiye alma maçıydı.

Haberin Devamı

Astana’dan alınacak 3 puan, aynı zamanda G.Saray’ın 2.liğe konsantre olmasına ve Benfica maçlarını daha önemli hale çevirecekti. İlk yarıda G.Saray, Hamza Hoca’nın senaristliğini yaptığı, Bilal’in başrolünde olduğu bir film izletti. Herşey, istenildiği şekilde gerçekleşti. Bilal’in golüyle Sneijder’in vuruşu ve girdiği pozisyon, deplasman için yeterliydi.
Astana, standart oyunculara sahip ve bunu bilip rakip hatası üzerine oyun kuran bir takım. Alanında savunma yapma isteği, geriye düştüğünde büyük sıkıntı ve yenilen gollere sebep oluyor. G.Saray öne geçince hamle üstünlüğünü aldı. Astana gibi takımlar için en kötü senaryodur geriye düşmek. Risk aldıklarında, G.Saray daha rahat pozisyon bulmalıydı. Ama, gösterdiği reaksiyonun karşılığını alan Astana'ydı. Pozisyonların gol olmamasının sebebi kalite ve yetenek eksikliğiydi.

Haberin Devamı


BU KADAR YANLIŞA...


2. yarı başından gol yenilene kadarki bölümde verilen pozisyonlar ve kötü oyunun ilk sebebi, Umut-Yasin-Podolski üçlüsünün etkisizliği ve Sneijder’in sorumluluk almamasıydı. Ve topu tutamaması, baskı olarak döndü. Hoca, bu bölümde, rakibi bozmak için Sinan alabilirdi. Bir diğer etken, bireysel hatalardı. Semih’in düşmesi, Hakan’ın topu kaptırması, Carole’nin ağlara vuruşu, Muslera’nın zayıf dokunuşu...
Ayrıca Selçuk, Bilal ve Rodriguez, paslarla takımı rahatlatmalıydı. Denayer, fizikli ve tempolu ama aksi bir görüntü vererek, pozisyonlarda geç kalıyor. Kademeye girmiyor veya geriden seyrediyor. Bunu sağ bek olmamayla açıklayamayız. Kaldı ki o bir savunmacı ve devamlı pozisyonun içinde olmalı. Son G.Antep maçında da benzer işleri yaptı ve golde bu şekilde geldi.
Bu beraberlik, UEFA’yı ertelemek, 2.liği de sıkıntıya sokmaktır. Astana, 2. yarıda oyunuyla puanı hak etti. Kenarları iyi kullandı çünkü Denayer ve Carole, izin verdi. Savunmadaki hatalar, orta sahadaki düşük tempo ve önde etkisiz görüntü bu sonucu çıkardı. Defans çok hata yapar, orta sahası oyundan düşerse ve forvetler de verimsizse kayıp normaldir...

Yazarın Tüm Yazıları