Sneijder bile o golü atamıyorsa...

G.SARAY ve oyuncular için dozajı artması muhtemel zor, sıkıntılı, yönetilemez bir süreç yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kaldı ki, daha keskin sonuçlara sebep olabilecek dönem daha gelmedi. Akhisar maçı, böyle bir süreç yaşanırken, sıkışmış, nefes almakta zorlanan oyuncular için adeta imdat bacası gibiydi. 

 

Galatasaray’ın maçta 3 tane önemli avantajı vardı.


1- İlk maçı kazanmış olması.
2- Değişimin vücutlara pompaladığı adrenalin etkisi.
3- Douglao.


İlk yarı, bu zor sürecin etkilerini nispeten az hissettiren ilk maçın skoruydu. Buna eşlik eden hoca değişiminin verdiği değişim eklenince geriye sadece Galatasaray maçlarının adamı Douglao kalıyordu. Bu sene Akhisar takımında iyi işler yapan ve dikkat çeken Douglao, var olan kredisini yada imajını zedelediyse bunun yegane sebebi G.Saray maçlarıdır.

 

Haberin Devamı

Ligin genelinde maçları seyreden Douglao’ya hayran olur ama sadece G.Saray maçlarını seyreden transferden vazgeçer. Rodellega’nın golü ile ateşlenen Akhisar maça geri döndü. Bu dönüşü hemen bitirecek maçın kader anı ise Sneijder’in kaçırdığı pozisyon oldu. Sevinmemiştir ama pozisyon kaçınca Umut içinden “Buyurun bakın Sneijder de kaçırdı” demiştir.

 

MAÇIN KIRILMA ANI

 

80. dakikada boş boş pozisyonda topu Denayer’e nişanlayan Soner turu Akhisar’ın elinden alıp Galatasaray’a verdi.

 

BECERİKSİZLİK VE CİDDİYETSİZLİK

 

Galatasaray, maçta 3 tane pozisyon verdi. İlkini Douglao istediği gibi vurmadı ve Muslera’da kaldı. İkincisini Rodellega iyi vurdu, gol oldu. Üçüncüsünü yine Rodellega bomboş vurdu dışarı attı. Olmayan 2 vuruşta rahatlıkla gol olabilirdi ve bu 3 pozisyonun ortak noktası duran top olmaları. Bu duran toplar o kadar etkili oluyor ki, Galatasaray’ı yenebilmenin en kolay yolu haline geldi. Öyle ki, rakiplerin artık bir oyun şablonu olmasına gerek yok. Stratejiyi faul kazanıp duran top kullanmak üzerine bile kursa, maçı kazanma şansı yüksek rakip takımların.

Haberin Devamı


Fakat maçın ikinci yarısı, Akhisar takımı bundan fazlasını yapıp çok sayıda pozisyon yakaladı. Maçta Akhisar adına eğer gol tek gol olduysa ve elenmişse, bunun sebebi beceriksizlik ve ciddiyetsizliktir. Muslera’nın bile çaresiz kaldığı ve seyrettiği pozisyonlardan bahsediyorsak problem büyük. İkinci yarı hiç bir şey oynamadan, yine kabullenmişlik hali ve tepki vermeden bitirdi Galatasaray.

 

MAÇIN ADAMI

 

Sabri yine çok iyi mücadele etti.

 

KUPAYI KAZANMAK ZOR GİBİ

 

İlk maçı kazanmış olmanın avantajını sonuna kadar kullandı Galatasaray. Fakat, oynantan son maçlar, duran top meselesi ve karmaşa, bundan sonraki turdan emin olmayı engelliyor. Finale çıksa bile kupayı kazanma ihtimali uzaklarda.

 

Haberin Devamı

HER ŞEY OLURUNA BIRAKILMIŞ

 

Galatasaray’da her şey o kadar kendi halinde ki, bu sahaya da yansıyor. Kimse durumun farkında değil ve her şey oluruna bırakılmış. Maç, yönetim, kararlar, durum, her şey kendi mecrasında kafasına göre takılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları