Scolari'ye rağmen...

RAKİP baskı altına nasıl alınır ve kendi evinde olduğun en şiddetli biçimde nasıl hissettirilirse, bunu yaşattı Brezilya taraftarları...

Haberin Devamı

Seyirci olarak değil, maçı yaşayan, oyunu etkileyen, oyuncusunu motive eden, hakemi zorlayan bir güç olarak ortaya çıktılar. Bu saha dışı baskı ve motivasyon sonucu verdi ama Brezilya takımının gol sonrası rehavetine eklenen, Şili takımının disiplini ve oyundan düşmemesi beraberliği getirdi.
İlk yarı, stresli, sert ve Barcelona efektli geçti. Neymar’ın istekli ve çok etkili oyununa karşılığı veren takım arkadaşı Sanchez oldu. Brezilya ilk yarıda yine 1 eksik oynadı. Fred, bu oyun hızı ve temposu ile ne Neymar’a ne de Hulk’a ayak uydurabilir. Kontra oyunda yavaş kalıyor, rakip alan oyununda defans arasında yok oluyor. Dahası, koşan ve mücadele eden rakipler karşısında arkadaşlarına 1 fazla yük biniyor.

HATA YAPTI

SCOLARI, yaptığı ilk yanlıştan dönüp orta sahada değişime gitti ama önde tercih hatasına devam ediyor. Hulk zaten beklenenin altında oynayıp hep tercih edilirken, bu sefer Oscar da gününde olmayınca, her şey Neymar’a kaldı. Çok iyi sezon geçirmesi bir yana takım yapısına özellikleri itibarı ile çok uygun olan Willian-Ramires’in düşünülmemesi Scolari hatası...

BEYAZ BAYRAK

Haberin Devamı

TEMPOSU yüksek, mücadelesi fazla ve pozisyonlu oyunda ilk yarı çok çabuk geçti. İkinci yarı daha dikkatli, daha derli toplu ve oyunu istediği şekle sokan Şili vardı. Bizde bir laf vardır, ‘Evire çevire yenmek’ diye. Brezilya’yı evrimleştiren, ama fırsat gelmesine rağmen maçı çeviremeyen Şili seyrettik.
Örneğin, ilk yarının ve kupanın yıldızı Neymar sahada yoktu. Daha dikkat çekici olan ise, Şili’nin ilk yarıda daha fazla koşup mücadele etmesine rağmen, ikinci yarı daha diri gözükmesi ve ayakta kalmasıydı. Brezilya’yı kurtaran direk ve kalecisi Julio Cesar oldu. Ama tercihler ve oyun kurgusu bu olursa, Brezilya önüne çıkacak daha iyi rakipler karşısında ‘beyaz bayrak‘ sallar.

BREZİLYA’NIN EKSİLERİ

SAÇLARI ile fazla oynamaktan oyun ayarı bozulan Dani Alves.
Vücut gösterisi yapmaktan oynamayı unutan Hulk.
Karşısında sert adamlar görünce kaybolan ‘Pıtırcık’ Oscar.
Sahadaki varlığı üzerinde forma olduğu içi belli olan Fernandinho.
Her şeye bağırıp, itiraz edip, ortamı geren ‘Antipatik’ Scolari.

Yazarın Tüm Yazıları