Polisimin yanındayım...

G.Saray’ın bu seneki yeni problemi, skoru bulduktan sonra tempo düşürüp üretkenliği kaybetmesi...

Haberin Devamı

DÜN akşamki saldırıda hayatını kaybeden polislerimize, vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Mekanları Cennet olsun. Bu vatan için fedakarca görev yapan polisimizin ve askerimizin Allah yardımcısı olsun. Maçtan önce, taraftarın ve futbolcuların polis kardeşlerimizle verdiği görüntü ve birliktelik herkese çok güçlü bir mesajdı. Zor dönemden geçiyoruz ve Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.

 

BAK ANLA...

 

Maç, yaşanan bu üzücü olayın etkisinde başladı ve gollerde polis kardeşlerimizle sevinme ile devam etti.

 

Galatasaray’ın bir maçı kazanıp kazanamayacağını ya da o gün nasıl oynayacağını Bruma’ya bakın anlarsınız. Rakip eğer, Gaziantep gibi Bruma’ya rahat oynama imkanı veriyor ve bire bir bırakıyorsa Galatasaray rahat kazanır. Yok eğer, Başakşehir gibi kademeli ve akıllı savunuyorsa o maç zor biter. Kısacası, Bruma’nın ilk ilk çeyrekteki etkisi ve durumunu görünce şov olacağını anlarsınız. Fakat bir başka ve korkutucu şov da arkada vardı. İlk çeyrekte yüzde yüz 3 net pozisyon veren defans da Bruma’ya nispet yapıyordu.

 

Haberin Devamı

BRUMA’YA HATIRLATMA

 

Galatasaray’ın bu seneki yeni problemi, skoru bulduktan sonra birden tempoyu düşürmesi ve pozisyon üretkenliğini kaybetmesi. Gaziantep maçında bu olmadı ama genelde, yavaşlayan ve yana genişleyen oyun, geri dönmekte zorlanan orta saha ve pozisyon vermekten imtina etmeyen defans ile tamamlanınca bambaşka bir Galatasaray ortaya çıkıyor.

 

Bruma, çok süratli ve çabuk bir oyuncu. Koşuya başladıktan sonra, ligimizde onu yakalayacak oyuncu yok. O yüzden birden fazla adamla savunmak tek çare. Fakat Bruma’ya kenar oyuncusu olduğunu devamlı hatırlatmak lazım çünkü, maçın içinde öyle kendini kaptırıyor ki, Wesley’in işini de yapmaya kalkıyor ve oyunu göbeğe kitliyor. Halbuki, kenarda top aldığında, hele bir de Antep defansının yaptığı gibi teke tek bırakılırsa tutulması mümkün değil. Ama o tercih hatası yaparak kendi oyununu düşürüyor. Zaten Jan Olde Riekerink bunu biliyordur. Umarım...

 

Haberin Devamı

FARKI ENGELLEYEN ADAM...

 

İlk yarı, Gaziantep pozisyonlara girdi ama G.Saray golü bulup devreyi önde kapattı. Normali, ikinci yarı G.Saray’ın daha istekli olup, maçı farklı kazanacak hale çevirmesidir zaten. Çok farklı kazanılması gereken maçın tek farklı bitmesinde, G.Saraylı hücumcular kadar hatta daha fazla konuk ekip kalecisi Gökhan’ın payı vardı. İkinci yarı müthiş oynayarak tek başına Galatasaray’a kafa tuttu.

 

KULÜBEYE YUMRUKTAN...

 

Kupa maçları ile formayı kapan ve o günden beri bırakmayan Yasin yine çok etkili oyunlarından birini oynadı. Gaziantepspor’un oyun tarzı, Yasin ve Bruma’nın müthiş oynaması için yeterliydi ama Yasin daha fazlasına ihtiyacı olduğunu bildiği için ekstra oynadı. Daha birkaç hafta önce kulübeye yumruk atan adam gücünü doğru kullanınca rakibi indiriyor.

 

Haberin Devamı

Güvenildiğinde ve moral olarak iyi tutulduğunda çok iyi işler yapabilecek yeteneğe sahip bir oyuncu Yasin. Bruma ve Yasin ikilisi etkili oynamaya devam ederse Galatasaray yarışta daha iddialı hale gelir.

Yazarın Tüm Yazıları