Nerde eski İtalya

TAM İtalyanlar’a göre maçtı. Beraberliğin yettiği, rakibin kazanmak zorunda olduğu, en iyi bildikleri iş olan savunmayı ön plana çıkardıkları, rakibe hızlı ataklarla cevap verecekleri bir pozisyon maçıydı.

Haberin Devamı

Savunma tarafı tamam da hücum anlamında kötüydü İtalya. İtalyan takımını ayakta tutan 2 önemli etken var. Birincisi Pirlo, ikincisi Buffon. Bu 2 efsane oyuncu, yaş olarak artık futbolu sonlandırma noktasına gelmiş olmalarına rağmen İtalyan takımının hala en iyileri ve en güvenilen oyuncuları.

BALONTELLİ’DEN BEKLERSEN

BURADAN anlayın İtalya’nın düştüğü ve düşeceği durumu. Savunma yönünü daha etkin kullanarak dünya futbolunda artık gelebileceğiniz yer belli. Kaldı ki İtalyan takımı, Nesta-Cannavaro’ların olduğu dönemdeki gibi kaliteli savunma da yapamıyor. Uruguay karşısında az hata yapmalarının sebebi, geriye yaslanmış ve kalabalık halde savunma yapmaları. Eski İtalya’dan kalan Pirlo’nun kırıntıları bile takımı ayakta tutmaya yeterken, Prandelli’nin elini kolunu bağlayan ve Gök Mavilileri sıradanlaştıran durumun sebebi, pozisyon hazırlayacak, rakip alanı yönetecek bir akıl ve lider eksikliği. Pirlo bu işi bir yere kadar ancak yapabiliyor ve iyi baskı yerse o da etkisiz hale geliyor. Peki Yeni İtalya’da fark oluşturacak oyuncu var mı ? Buna cevap olarak verilecek isim Balontelli ise İtalya patlamak üzere olan bir ‘balon’dan başka birşey değil.

DEJAVU’LARIN MAÇI...

MAÇ, orta sahasının da yardım ettiği kalabalık İtalya defansının istediği gibi geçerken kırmızı kart, Uruguay için beklediği fırsatı bulmasını sağladı. Isırgan Suarez, türünü unutup geçen sezon Ivanoviç’ e yaptığının benzerini Chiellini’ye yaptı ama hakemin görmemesi Uruguay’a turu getirdi. Suarez’in ısırması ile kendinden geçen Chiellini ve İtalya defansı Godin’den şampiyonluk golü yedi. Uruguay, grupta iyi maçlar çıkarmadı ama İngiltere ve İtalya’yı yenerek gruptan çıkmak takdire şayan. Bundan sonrasında ise Uruguay’ın ve Prandelli’nin yollarına devam etmesi zor.

Yazarın Tüm Yazıları