Muslera varsa sorun yok

UZUN zaman sonra futbola dönüşün maçıydı Turkcell Süper Kupa finali.

Haberin Devamı

Çok zor günler geçirdiğimiz ve büyük felaketin kıyısından döndüğümüz bir dönemden daha yeni yeni çıkmaya çalışırken, bu maç bir nebze olsun hayata döndürdü herkesi. Vatanımız için göğsünü siper eden bütün şehitlerimize Allah’dan rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun.

 

Şenol Hoca’nın elinde geçen sezonu domine etmiş, herkesin takdir ettiği bir takım vardı ve bunu bozmadan sahaya çıkması normaldi. Beşiktaş’ın iddiası için forvet lazım. Bu maçta kenarda olan Sosa’nın problemli bir dönemden sonra dönmesi Beşiktaş için büyük avantaj. Artı, Quaresma gibi bir oyuncunun da kenarda olması Beşiktaş’ın kadro kalitesinin düzeyini gösteriyor.

 

EREN’iN iŞi ZOR

 

Haberin Devamı

RİEKERİNK, geçen yıldan bildiği oyuncularla başladı. Onun elinde Şenol Hoca’ya göre daha farklı seçenek vardı. Eren Derdiyok ve Serdar Aziz gibi, önemli sorunların olduğu iki önemli bölge oyuncusu tercih etmedi. Kaldı ki, bu isimleri görebileceğimiz, oyuncuların takıma adaptesini kolaylaştıracak bir maçtı bu. Eren’in işi çok zor. Çünkü en önemli ve sıkıntılı bölgede ve beklenti yüksek. Çabuk adapte olması şart ve bunu başarırsa önemli işler yapar.

 

Sezona iyi başlayan Bruma’nın durumu da enteresan. Hem çabuk hem de hızlı bir oyuncu. Fakat ilk sezonunda da ve şu anda da yaptığı hatalar hala devam ediyor. Bruma ve Kerim Frei gibi süratli oyuncuların çok ekstra avantajları vardır ama iki önemli de problemi vardır. İlki, bu tarz oyuncular maçın başından itibaren fazla sayıda uzun deparlar atarak enerjilerini erken bitirirler ve ilk yarı bittiğinde performanları yüzde 60 düşer. İkinci hataları ise, topla çok oynamaları sonucu kendilerini yormaları ve mücadeleye girerek güçten düşmeleri. 

 

Maçın ilk bölümü çok yüksek tempoda geçince, oyuncuların fiziki kalitesinde biraz erken düşüş oldu. Bu düşüş de maçı uzatmalara götürdü. Galatasaray’ın ve maçın adamı Muslera, burda da devreye girerek Kupa’nın kazanılmasını sağladı. 

Yazarın Tüm Yazıları