MUSLERA FİNALİ DE KURTARDI

G.SARAY için ilk maçta final biletinin aldığı formaliteden bir karşılaşmaydı Rize rövanşı.

Haberin Devamı

Fakat, kalan önemli maçlara ışık tutması açısından değerliydi. Baştan başlarsak. Muslera’da değişen birşey yok. Hâlâ tutmaya, yakalamaya ve kurtarmaya devam ediyor. Sadece pozisyonları değil, arkadaşlarını da kurtarıyor. Defansta bildiğiniz gibi. Rakibin yaptığı topsuz koşulara gözle eşlik eden; pozisyon vermekte zorlanmayan; rakibe karşı şeffaf bir yapıdan bahsediyoruz. Nasılsa Muslera var ya. Rahat olmakta haklılar....


Orta alanda işler biraz daha zor. Kaptan herşeyi yapmak zorunda. Çok koşmak, top çalmak, oyunu kurmak, öne hücum organize etmek; pozisyona girmek gibi basit(!) ve kolay(!) işleri yapmaya çalışıyor. Yanında da bu işleri yapmasına yardımcı olacak bir isim de olmayınca, Selçuk İnan için maçlar eziyete dönüyor.


KRİTİK MAÇLARDA SORU İŞARETİ

Haberin Devamı


EMRE Çolak’ın kıpırdayan hali, sorunu çözmede yeterli seviyeye ulaşmış değil. Emre, yetenekli bir oyuncu, ama bir türlü eşiği atlayamadı. Ayrılmanın sınırına geldi, kötü oynadığı maçlar oldu, ancak vazgeçmeyip savaşmayı tercih etmesi ona çok şeyler kazandıracak.Önde ise, Sneijder’in yokluğunda tek forvet oynamayı öğrenen Podolski... Son dönemlerde ezici kuvveti ile ayakta kalan, çok etkili şutları ile rakibi indiren Alman oyuncu, şu anda eldeki tek silah. Eğer Sinan, hızlı bir form tutma süreci yaşarsa hem Galatasaray hem de Podolski rahatlar. 


Hal böyle olunca, Beşiktaş derbisi ve Fenerbahçe (büyük bir sürpriz olmazsa) ile oynanacak kupa finali çok zor. Arkada pozisyon vermekte rahat, önde üretmekte ve atmakta zorlanan bir takımın, bu zor maçlarda gol yememesi ancak rakiplerin boş kaleye atamaması ya da Muslera duvarına çarpması ile olur. Kaldı ki Rizespor’a bile ciddi pozisyonlar veren bir takımın kalan kritik maçlardaki halini düşünün... 


MAÇIN ADAMI


G.SARAY, bir maç oynuyorsa ve o, sahadaysa maçın adamı, o, olur. Muslera, kendisi için sıradan, ama takım için ekstra oynadı.


MAÇTA NE VARDI


- Orhan Ovacıklı’nın Usain Bolt tarzı deparları....

- Ahmet İlhan’ın Orhan’a nazire yapan koşuları...

- Ryan Donk’un, fişi çekilmiş görüntüsü veren rahatlığı...

- Büyük umut Sinan Gümüş’ün geri dönmüş olması...

- Muslera’nın yapmasa, eksikliğini hissedeceğimiz kurtarışları...

- Carole’un oyunu sadece hücum sanıp defans yapmayı unutması...

 

Yazarın Tüm Yazıları