Kafayı değil ülkeyi değiştir

ŞAMPİYONLAR Ligi ve Avrupa hedefinin olmadığını açıkça beyan ettikten ve vizyonu düşürdükten sonra farklı birşey beklemek hayalperestlik olurdu İtalyan’dan. Anlamadığım, madem iddian yok ve bu konuda rahatsın. Neden hala korkak bir oyun oynamaya sebep olacak tercihler yaparsın?

Haberin Devamı

Ne zaman cesaret edip, rakibinin karşısına iki hücumcu ile çıkacaksın. Bari iddianın olmadığı, rakibin kötü durumda olduğu ve hatalar yaptığı bir dönemde, sadece psikolojik olarak korkutmak için bile olsa fazla hücumcu ile çık sahaya. Çıkmadın da ne oldu? Sanki pozisyon mu vermedin ya da gol mü yemedin? Hiçbirşey yapamayan takımına, 80 dakika oyuncu değiştirmeyen teknik adama, Prandelli denir.

KAŞİF’İN KEŞFİ

GALATASARAY’da bir oyuncuyu bitirmek istiyorsan, koy forvete, tek oynasın. Futbol hayatını, yarı yarıya kısaltır vallahi. Kendini, terkedilmiş, yalnız başına ve biçare bulursun. “Nerede benim arkadaşlarım” diye, gözün ufuklara dalar gider. Anlaşılan Prandelli, Burak’ın yaşadığı çileyi ve ızdırabı, Umut’da yaşasın istemiş. Bu da yetmezmiş gibi son keşfi Dzemaili’yi, ortanın solunda oynatarak çığır açtı. Sanırım, bu hamlesi ile sol kanadı, etkili, hızlı ve vurucu güç olarak kullanmak istedi. Çünkü, takımdaki en hızlı ve etkin kanat oyuncusunun Dzemaili olduğunu birtek Prandelli biliyor!..
Galatasaray aslında zor bir takım rakipler için. Çünkü ne oynadığı ve nasıl oynadığı belli olmayan, karmakarışık, dahası her an yıkılmaya, dağılmaya hazır bir ekip.
Prandelli hiçbir şey yapamadığı ilk yarıdan memnun olduğu için aynı kadro ile devam etti. Takım devamlı gelişim gösterdiği için değişikliğe gerek yoktu. Ama bilmesi lazım ki değişmesi gereken kendisi. Kafayı değil, ülkeyi değiştirmesi lazım. Şampiyonlar Ligi bitti ve Avrupa Ligi çok zor. Bari, Süper Lig’de herşeye rağmen zirvede olmanın büyük avantajını kaçırmayın. Çünkü, oynanan oyuna göre alınan puanlar çok ama çok iyi. O zaman yapılacak şey, hocayı kaçır, zirveyi kaçırma.

Yazarın Tüm Yazıları