İstanbul'da formalite rövanşı olacak

Galatasaray, son zamanlarda öyle bir hale büründü ki, ne başlamayı ne de bitirmeyi biliyor.

Haberin Devamı

Maça iyi başladığını sanıyorsunuz fakat bir bakıyorsunuz net pozisyonlarla karşı karşıya kalan Muslera oluyor. Maçın son bölümünde ağırlığını koyar diye bekliyorsunuz, ama fiziken düşmüş oluyor ve maç kazanamıyordu.Kupa, Galatasaray için son kale. Dolayısıyla bu maçlar, oyuncuların farklı oynadığı ve az hata yaptığı karşılaşmalar olmalı. Maçın ilk dakikasında yine net pozisyon verilmesine rağmen, pozisyon üreten ve öne geçen taraf G.Saray oldu. İlk çeyreğin tartışmasız adamı Carole’du. Girdiği iki kritik kademeyle takımın maçta kalmasını sağladı. Girdiği net pozisyonu yapabilse maçı çok daha iyi tamamlardı. 


DOĞRU TERCİH UMUT OLURDU


Emre’nin attığı gol başından sonuna kaliteydi. Gol olana kadar, defans arasına ve arkasına yapılan her koşunun ödülü, Itandje ile karşı karşıya kalma oldu. Sneijder çıkınca, takımın bütün organizasyon sorumluluğu golü atan Emre’nin üstüne bindi. Fakat, yardımcı oyunculuktan başrole terfi etmesi Emre’yi oyunun dışına itti. Bu sakatlıktan etkilenen sadece Emre olmadı. O ana kadar Sneijder’i istasyon gibi kullanıp, oyundaki varlığını hissettiren Podolski de kayboldu. Bozulan düzeni düzeltmek için yapılan Olcan hamlesi işe yaramadı. Zaten öne geçmişken, Poldi istekli ve etkiliyken, Emre gayretli ve moralliyken doğru tercih Umut olurdu. Umut’u öne atıp, Poldi’yi arkasında serbest oynatıp böylelikle Emre’nin de üzerindeki baskıyı azaltabilirdi Riekerink. İlk yarı, iki ayaklı bir maç için iyi geçti G.Saray adına. Sonuçta ilk maçı kazanmanın ötesinde turu geçmenin önemli olduğu ortada. Bu açıdan, ilk maçın deplasmanda olması için avantajdı.

Haberin Devamı


ALMAN GÜCÜ...



Ama asıl avantajı, Rize takımının en etkin oyuncusu Makiadi’nin atılması sağladı. Hoş, kırmızı karttan sonra net pozisyonu bulan taraf da Rizespor’du ya... Göbekteki önemli adamını kaybeden Rize, 2. golü de göbekte yapılan baskıda kapılan topla yedi. Poldi’nin baskıyla alıp sonrada “At” dediği ve Yasin’in bitirdiği pozisyon maçı da bitirdi. Hatta turu da. Hakan Balta’nın atılması, sadece Galatasaray’ın farklı kazanmasını engelleyip, oyunu dengeledi.
G.Saray’da Carole ilk yarı, Koray bütün maç iyi oynadı. Poldi ise inişli çıkışlı da olsa iyi oynadı ve sonucu belirleyen adamdı. Aslında turu getiren adam desek daha doğru olur.

Haberin Devamı


TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ


HİKMET KARAMAN


Oyuna müdahele etmeye başlandığında iş neredeyse bitmişti. Takımı maça döndüğünde, eksik kalmak ve bireysel hatalar sonucu belirlemişti. 


JAN OLDE RIEKERINK


Yaptığı oyuncu değişiklikleri takımı yavaşlatıp tutmaktan öteye geçmedi. Adeta takımın el freni oldu. Oyunu okuyamaması ve yaptığı hataların bedelini ödememesi şanstı. 

MAÇIN ADAMI


MUSLERA TAKIMI AYAKTA TUTTU


Muslera. İlk dakikada da, 55. dakikada da, başında da sonunda da hep o var. Ayakta kalmak ve ayakta tutmak bu olsa gerek. 


Yazarın Tüm Yazıları