İllegal şampiyon...

MANCİNİ, ligin sonuna doğru İtalyanlaşmaya başladı. Kupa maçında, Eskişehir karşısında oynattığı oyun ve mantalite her ne kadar Galatasaray gibi hücum gücü yüksek bir takımla ters orantılı olsa da sonuç verdi.

Haberin Devamı

Anlaşılan o ki, alınan sonuç ve kupa hocayı tatmin etmenin ötesinde bu işi sevmesine de sebep olmuş. Benzer oyun stili ile İtalyan takımı havasında sahaya çıkardı ekibini yine. Benzer derken, oyunu riske etmeme ve rakibin hatasını bekleme anlamında söylüyorum bunu. Tabiki yine sürpriz yapmadan olmazdı. Gerçi bunların sürprizlik tarafı kalmadı ama biz yine de şaşırmış gibi yapalım. Yine değişen pozisyonlar ve diziliş vardı. Sabri, Semih, Telles, Yekta ve Sneijder klasik pozisyonlarının dışında oynadı.

RESİTAL GOLLER

SEMİH’in nerede oynasa formasının hakkını veren ve farkını hissettiren oyunu, Sneijder’in etkili görünmese de sonucu değiştiren kalitesi ve müthiş golü, Umut’un yine sonradan girip maçı bitiren gollerinden birini atması ve tabii ki Selçuk’un ara verdiği o güzel frikik gollerinden birini atması maçın güzel ve özel anlarıydı. Fakat bu tutan oyun tarzının haftaya devam edeceğinin garantisi yok. Çünkü tarzı itibarı ile Mancini, oyuncuların bireysel ya da takım performansı ne olursa olsun bunu dikkate almayan ve değişim yapan biri.

UMUTVARİ RİSK

Haberin Devamı

GALATASARAY, karşısında kazanmak zorunda olan bir rakip bulunca, oyunu istediği şekle sokmayı ve istediği galibiyeti almayı başardı. Trabzonspor hata yaptı ama Galatasaray’ın etkili ve kaliteli ayakları sonucu belirledi. Bu galibiyet, illegal şampiyonluk anlamına gelen ikinciliği garantiledi. Büyük iniş, çıkışların yaşandığı bir sezonu, Türkiye Kupası ve şampiyonluk ile eşdeğer ikincilik ile tamamlamak önemli ve gelecek seneye daha umutlu bakmayı sağlayacak. Fakat kafalardaki büyük soru şu? Geleceğe umutla bakmak Mancini ile mümkün mü, yoksa risk mi?

MAÇIN İYİSİ: Muhteşem golleri ile Sneijder ve Selçuk.

MAÇIN KÖTÜSÜ: Tutamayan ve atamayan Trabzon defansı ile forvetleri.

MAÇIN HAKEMİ: Kritik hatası olmadan rahat ve iyi maç yönetti.

Yazarın Tüm Yazıları