İLK DEFA...

LİGİN en az gol atan 2 takımının ilginç mücadelesini izledik. Trabzonspor’da, Adanaspor’da forvetsiz oynayan takımlar.

Haberin Devamı

Öyle ki, Trabzon forvetlerinin toplam gol sayısı 1 iken, Adanaspor forvetleri de çok farklı değil. Magaye attığı 3 golle tek farklı isim. Gol atmakta sorun yaşayan, gol yemekte sorun çıkarmayan iki ekibin neler yapacağı merak konusuydu.

 

BRAVO EYÜP HOCAM


Adanaspor, hafta içi Jurcic ile yolunu ayırdı ve doğru yaptı. Şimdi sırada doğru ismi seçmek var. Bu isim yerli olmalı bence. Nedenini ise Eyüp Hoca üzerinden açıklayayım. Eyüp Hoca, yaptığı seçimler ve küçük dokunuşlarla takımın havasını değiştirdi. Jurcic için söylediğimiz biraz daha ofansif oyna, sadece savunma ile bu iş olmaz söylemini hayata geçirdi Eyüp Hoca.

 

Takım bu işe nasıl cevap verdi derseniz. Bakmayın farklı mağlubiyete. Adanaspor, kırmızı kart ile 1 eksik kalana kadar, hatta eksik iken bile doğru oynadı uzun zaman sonra. Sadece savunma anlayışından çıkıp, doğru yerleştirilmiş kalabalık orta saha ve hücumu 1’den fazla oyuncu ile destekleyecek ofansif kurguya dönünce bambaşka bir takım izledik.

 

Haberin Devamı

Savunmayı önde yapan, orta sahada rakibe izin vermeyen ve oyuna ortak olan, hücumda ise öndeki forveti yalnız bırakmayan ve üreten bir Adanaspor gördük. Eyüp hocaya tek eleştirim, maçın bir bölümünden sonra Edgar Silva ile Magaye’nin pozisyonunu değiştirip daha farklı bir hücum gücü elde edebilirdi.

Yazarın Tüm Yazıları