Hedef farkı

ÜÇ gün önce öyle bir maç oynuyorsun ki; oyuna başlangıcın, attığın goller, oyunun tamanında gösterdiğin reaksiyon ile uzun zaman sonra taraftarını mutlu etmişsin.

Haberin Devamı

Üç günde ne değişti?

 

Rakip, ligin takım bütünlüğü anlamında iyi işler yapan takımı Konya oldu.

 

Hakan Balta yoktu. Burak Yılmaz gitti.

 

Sinan Gümüş sakatlandı. 

 

‘KUPA DAHA ÖNEMLİ’

 

Tamam ama bir takımın 3 gün önce var olan kazanma ruhu ve isteği nereye gitti?

 

İlk yarıda pozisyonun emaresini bile göremeyen, oyun kurmakta ve rakibi baskı altına almakta çaresiz kalan, oyuncuları bireysel anlamda dip yapan Galatasaray vardı.

 

Haberin Devamı

Ve bu Galatasaray, kendi sahasında oynuyordu.

 

Futbolcuların verdiği açık mesaj şu.

 

Ligde şansımız yok, dolayısı ile Türkiye Kupası asıl hedefimiz ve bu hedefin olduğu maçlar bizim için daha önemli.

 

Üç gün içinde oynanan 2 maç arasındaki en büyük fark bu...

 

KABULLENEN GÖRÜNTÜ

 

Konya’nın, G.Saray defansı ve orta sahasına yaptığı baskı ile oyun başlangıcını engellemesi önemli bir etkendir ama bu dirence karşılık veremeyen ve kabullenen oyuncuların görüntüsüdür sorun.

 

Burak Yılmaz’ın beklenmedik gidişi takımı olumsuz etkiler.

 

Çünkü, Burak bu takımın ihtiyacı duyduğu ve Avrupa ile Türkiye Kupası’nda eksikliği hissedilecek oyuncusudur.

 

Bu işten ne Mustafa Hoca, ne de oyuncular memnun değildir.

 

Oyuncular için sahadaki en güçlü ve etkili arkadaşlarının gitmesi demek aynı zamanda kendi ellerinin zayıflaması demekti. 

 

MAÇIN ADAMI

 

Haberin Devamı

SAHADAKİ oyuncular içerisinde çok bariz öne çıkan isim yoktu. Takımına doğru oyunu ve mücadeleyi yaptıran, sadece bu maçla kalmayan Aykut Hoca öne çıkarmamız gereken isim.

 

KONYA’NIN TERCİHİ DOĞRU

 

KONYA’nın oyun tarzı, sahaya yayılışı, sahaya koydukları mücadele, maçı kilitledi ve kötü, zevksiz sıkıcı bir maç ortaya çıkmasına sebep oldu. Fakat bu kötü görüntüde Konya’nın tercihi ve stratejisi doğruydu. Sorun, bu problemi çözmesi gereken Galatasaray ve çaresizliğiydi. Konya sorun çıkarmak, Galatasaray da bu sorunu çözmek zorunda olan taraftır. Sarı kırmızılı takım bu sefer sorunu kendi üretti. 

 

KABUS GİBİ

 

MUSTAFA Hoca, G.Saray ile anlaştığında planladığı hiçbir şey olmadı. Dahası tüm kötü senaryo gerçekleşti. İstediği transferler yapılmadı, Avrupa’dan men cezası ile karşı karşıya kaldı, sakatlıklarla boğuştu, elindeki en iyi forveti satıldı ve iyi çıkış yakalayan oyuncusu sakatlandı. Bir hoca için olabilecek kabus gibi bir dönem bu. 

 

SEÇİM İYİDİR

 

Haberin Devamı

PEKİ bundan sonra ne olur? Burak Yılmaz gitti, Sinan Gümüş sakatlandı, Umut Bulut taraftardan cezalı, taraftar tepkili, yönetim çaresiz. O zaman bu sene sıkıntılı, sancılı geçecek ve sezon sonu bir yenilenme, güven tazeleme ve taze başlangıç için seçime gitme en mantıklı tercih olacaktır. 

Yazarın Tüm Yazıları