Pereira yazdı takımı oynadı

VITOR Pereira, maçı yazdı, çizdi ve oynadı. Sahaya çıkardığı kadro ile bir adım öne geçti.

Haberin Devamı

Rakibinin sistemini iyi çözmüş. Şenol Güneş derbiye gelirken rahattı. Maçın çok başında yenilen golü beklemiyordu ve hem kendi hem takımının kendine gelmesi zaman aldı.

Fenerbahçe

1- Alper Potuk tercihi ile çok önemli bir hamle yaptı. Bu tercih, Volkan Şen ile hızlı oynamaya başlamış takımı adeta uçurdu. Nani ve Ozan’ın oyuna girişi çok önemliydi. Bu hamle Fenerbahçe’nin maçı koparmasını sağladı.

2- Van Persıe ve Diego’yu ikinci plana alıp, oyunu Volkan Şen üzerinden oynatıp çok iyi bir Fenerbahçe izletti. İyi oynamayan Diego’yu tam zamanında oyundan aldı. Gerçi Brezilyalı bu değişiklikten hoşlanmadı ama...

3- Maçın başındaki golle öne geçmesine rağmen, tempoyu düşürtmedi. İkinci yarıya kötü başlayan ve pozisyonlar veren takımına müdahale ederek baskıyı kırdı. Kontralarla bulduğu pozisyonlar önemliydi.

Haberin Devamı

Oyuncularla iletişim: 4

Kulübedeki enerjisi yüksekti.

Oyuna müdahalesi: 4

Maçı dakika dakika yaşadı.

Oyun değişikliği: 5

Değişiklikleri 3 puanı getirdi.

Beşiktaş

1-Oturmuş kadrosu vardı ve tercihlerininin büyük bölümünün ne olacağını maçtan önce herkes biliyordu. Tabii, Pereira da bunun farkındaydı. Sistemindeki eksikliklere tedbir alamadı ve yenilgiyi izledi.

2- Etkili silahı kenar akınlarını neredeyse hiç yapamadı Beşiktaş. Olcay-Quaresma yer değişikliği de çok işe yaramadı. Devre arasında Gökhan’ı alması doğru hamleydi. Milli yıldız beraberlik golü için çabaladı ama olmadı.

3- Sosa kötü, Attiba baskıda, Gomez kayıp, Oğuzhan etkisiz olunca Beşiktaş maçı daha ilk yarıda kaybedebilirdi. Bağlantı kesilince bildiğimiz Beşiktaş’ı seyredemedik. Fenerbahçe maçı daha çok isteyen taraf olarak sahadaydı.

Oyuncularla iletişim: 2

Dün kulübede çok sesizdi.

Oyuna müdahalesi: 4

Aksaklıkları göremedi.

Oyun değişikliği: 3

Cenk’i oyuna çok geç aldı.

Yazarın Tüm Yazıları