Durdurulamaz....

SU akar yolunu bulur ya, Barcelona işte böylesine golü bulan bir takım.

Haberin Devamı

Karşısında, savunmayı Kültür hâline getirmiş bir ülkenin temsilcisi de olsa, defansın kitabını yazacak bir anlayışın, sahada şekillenip takım haline bürünmüş hâli de olsa golünü atıyor. Fakat, bu sefer golü bulmanın sonucunda işler istedikleri gibi gitmedi. Erken ve kolay gol bulmak, Barcelona’yı oyundan düşürdü ama asıl izleyenleri bitirdi. İlk yarıda vitesi düşüren Barça, aslında maçın heyecanı, zevki ve değerini de düşürdü.
Kendi temposunun dışında oynayan Barcelona, karşısında tavizsiz bir Juventus bulunca iyice zorlandı.

SADECE SAVUNMA...

Kötü oyunu değiştirmek için ikinci yarıya iyi başlangıç yapan Barça, bunun karşılığını kalesindeki golle gördü. Bu sefer kontrolü eline alan Juventus’tu ve ne enteresandır ki, golü yiyen Juve oldu. Her iki golün de, kopya goller olması bir başka güzel taraftı.
İşte bu golden sonra Barça fırtınası esmeye başladı. Özellikle, muhteşem üçlüsünün devreye girmesi, bilinen Barça’yı izlememizi sağladı. Juve’de Pirlo’nun oyuna neredeyse hiç müdahil olamaması, Vidal’in erken gördüğü kart ile dikkatli oyunu, Tevez’in beklenenin altında kalan performansı ve gol atmasına rağmen Morata’nın etkisizliği beklenen sonu hazırladı.

Haberin Devamı

FUTBOL KAZANIR....

Juve, maç boyunca bilinen ve efsaneleşen savunması ile ayakta kalmaya çalıştı. Savunma ile hücumun, Pirlo ile İniesta’nın, Pogba ile Rakitic’in, Tevez ile Messi’nin maçıydı. Son yılların en formda hücumcularına karşı, efsane bir kalecinin savaşıydı. Güney Amerika ile Avrupa’nın küçük bir rövanşıydı. Göze hoş gelen ile gözden uzak olanın karşı karşıya gelmesiydi. Şu kesin ki, futbol kazandı.

Yazarın Tüm Yazıları