Dersimiz futbol

Avrupa’da iddianız kalmasa bile Arsenal maçı önemli isimlerini dinlendireceğiniz bir karşılaşma olamaz. Hamza hoca oyuncularını her zaman Arsenal gibi prestijli rakiplere karşı oynatamaz.

Haberin Devamı

HEYECAN ve istek iyidir. Ama, heyecana eşlik eden akıl en büyük güçtür. Galatasaray’ın 2 önemli eksiği var. Birincisi, defansın geri kaçmadan daha önde oynaması, ikincisi ise takımın pres oyununu öğrenmesi. Cimbom, Hamza Hoca ile Akhisar karşısında kazanırken, sahadaki eksikleri bu şekilde anlatmaya çalışmıştım. Oyuncuların mücadelesi ve kazanma isteği her şeyin önüne geçmiş, hatta bazı eksiklikleri de kapatmıştı.
Ekstra konsantre ve istek bir takım sıkıntıların üzerini kapatırken, aklı devre dışı bırakmıştı. O eksiklerden bir tanesi olan pres oyununu iyi bilmemek ve uygulayamamanın en net ortaya çıktığı maçtı Arsenal karşılaşması... İşte, aklın en çok iş yapacağı maçtı Arsenal karşılaşması. Sarı kırmızılı oyuncular yine çok istekli başladı. Ama karşıda, zeki, kaliteli ve sakin oyuncular olunca, heyecanın, isteğin ve mücadelenin bir önemi kalmıyor.

Haberin Devamı

HAMZA HOCA’NIN GERÇEKLERİ...

TABİİ işin bir diğer tarafı ise Hamza Hoca’nın tercihleri... Grupta hiçbir iddianız olmasa bile, Arsenal maçı, önemli oyuncularınızı dinlendireceğiniz bir maç değildir. 3 sebepten dolayı bunu yapmamalıydı Hamza Hoca...
1-Oyuncuların, her zaman Arsenal gibi önemli takımlara karşı, prestijli maçlara çıkamaz.
2-Kötü geçen bir dönemden sonra, takımın yakaladığı havayı bozmamak adına yapılmaz.
3-Hoca olarak ilk Şampiyonlar Ligi maçında, böyle rotasyon yapacak lüksü olamaz, olmamalı.

KÖTÜ OLAN KİM...

G.SARAY’ın, daha maçın ilk yarım saatinde maçı kaybetmesinin ana sebebi, orta sahadaki koordinasyon bozukluğuydu. Arsenal, orta alanda kaptığı toplarla, çok çabuk ve direkt kaleye giderek sonucu aldı. G.Saray, oyunu tutmasını sağlayacak pas organizasyonunu yapamadı. Çünkü, ‘kötü ve formsuz’ Selçuk yoktu. Ama iyi ve formda Melo sahadaydı. Beğenmediğimiz Selçuk’un işlevinin ve kötü gözükse de neler yaptığının ilanıdır bu maç...
Sarı kırmızılı oyuncular, yavaştılar. Geri koşarken de, hücuma çıkarken de yavaştılar. Düşünürken de, uygularken de yavaştılar. Fiziki olarak da, mental olarak da yavaştılar. Galatasaray sadece puan kaybetmedi. Prestij ve ekstra moral kazanacağı bir maçı kaybetti.


Yazarın Tüm Yazıları