Büyük darbe

Galatasaray adına çok şeyler ifade eden bir maçtı. Şampiyonluk yarışında, en zor ve kritik deplasmandı Trabzon.

Haberin Devamı

Galatasaray adına çok şeyler ifade eden bir maçtı. Şampiyonluk yarışında, en zor ve kritik deplasmandı Trabzon. Maça iyi başladığını da söyleyebiliriz Galatasaray'ın. Golü yediği bölüme kadar, oyuna ve topa hakim gözüken Sarı Kırmızılı takım, oyunu Trabzon alanında oynarken çok ciddi hata yaptı. Takım önde oynarken Chedjou-Hakan ikilisi, Cardozo'ya uzak oynayarak bütün stratejiyi çökertti. Bu hata sonucu, Cardozo kendisine atılan bütün topları iyi servis yapıp takımını kendi alanından çıkarıp öne taşırken, Galatasaray orta sahasını çok fazla geri koşmaya mecbur etti.

BİRER DEVRELİ HAKİMİYET...
Galatasaray adına bir diğer problem, orta sahada fazla top kaybı yaşanması ve bu kayıpların, Trabzon adına hızlı hücuma ve moral motivasyona dönmesiydi. Haliyle, Trabzonspor tempoyu ve mücadele seviyesini yukarı çekerek oyuna hakim oldu. Ersun Hoca, tam bir İç Saha takımı olan ekibini başka bir şekle soktu ve hücumcu takıma iyi savunma yaptırdı. Kapalı,yakın ve kendi alanını iyi kapatan Trabzonspor'da, önemli katkıyı Erkan-Özer-Mehmet ve Deniz yaptı. Bu yardım, sorunlu defansı çok rahatlattı ve kolay bir ilk devre geçirmeyi sağladı. Kaldı ki, Özer'in golü, etkili ve hızlı hücumu planlayan Ersun Hoca'nın işleyen planın ilk sonucuydu. Diğer sonuçları ise, Galatasaray'ın en formda ismi Yasin'in, en kötü oyununu oynaması ve Sneijder'in topla buluşmak adına, rakip kaleden en uzak noktaya yani kendi alanına gelmesiydi.

Haberin Devamı

KAZANAMIYORSAN....
Galatasaray forvetleri, hücum etme ve pozisyon üretme sıkıntısı çekerken, ekstra işler yapması gereken kenar Bekler'den de verim alamadı. Sabri'yi ilk defa bu kadar temposu düşük ve yorgun gördüm. Fakat maçın kaderini değiştiren adam Emre oldu. İkinci yarı, Hamza Hoca'nın müdahelesi ve Emre'nin müthiş oyununa sahne oldu. Yeteri kadar pozisyon yakalayan Galatasaray, kazanacak son vuruşu yapamadı. Ama unutulan şuydu ki, ligin sonunun geldiği bir dönemde kaybetmemek de önemliydi. Bol pozisyonlu ve heyecanlı maçın kaybedeni Galatasaray'a etkisi olacaktır. Bu etkinin düzeyini Hamza Hoca belirler.

Yazarın Tüm Yazıları