Burak farkı

HAMZA Hoca, şampiyonluk yarışındaki rakiplerine göre dezavantajlı tarafını tamir etme ve geliştirme adına bir hamle ile maça çıktı.

Haberin Devamı

Yarıştaki rakiplerine göre, elinde bu tarz oyuncuları olmasına rağmen kenarları en az kullanan ya da etkili kullanamayan takımı için Fenerbahçe’nin bekleri, Beşiktaş’ın kanat oyuncuları ile yakaladığı etkinliğinin bir benzerini hayata geçirmek çabasındaydı. Kupa maçlarında iyi işler yapan Yasin ve beklenti şampiyonu Bruma ile başlarken hedefte;

1-Kenar organizasyonlarını daha fazla denemek,
2-Oyunu geniş alanda oynayarak markajdan kurtulmak,
3-Topa sahip olma avantajını, rakibi yorma fırsatına çevirmek,
4-Rakip kaleye çabuk gitmek ve alternatiflerini arttırmak; vardı.

Bu beklentilerinin karşılığını fazlası ile aldı Hamza Hoca. Yasin, hem kenardan getirdiği hem de içeri taşıdığı toplarla etkin oynarken, Olcan bek oynamasına rağmen yerini yadırgamadan ve istekli olduğunu belli edecek şekilde çalıştı. Karşılığını attığı harika golle aldı. Bruma öne taşıdığı topları artık daha mantıklı ve sonuca yönelik kullanmaya başladı. Dolayısıyla hem kenarları kullanan, hem çabuk hücumlarla kaleye giden rakip savunma karşısında zorlanan takım görüntüsünden kurtuldu Galatasaray.

Haberin Devamı


HASSAS DENGELER...


BURAK’ın Galatasaray için taşıdığı önem bu maçta birkez daha ortaya çıktı. G.Saray’ın hücum gücünü arttırmanın yanında, temposunu yukarılara çeken, kaleye daha çabuk gitmesini sağlayan, skor üreten ve özellikle Hamza Hoca ile değişen pozisyonuyla, tecrübesiyle, oyunun içinde daha etkin ve farklı bir Burak var artık. Galatasaray, önemli oyuncularının eksikliğini derinden yaşayan ve bu sorunları kenardaki oyuncuları yada sistemi ile çözme becerisi olmayan bir takım. Bu yüzden,


1-Burak Yılmaz olmayınca tempo düşüyor, pozisyon etkinliği azalıyor.
2-Selçuk İnan olmayınca, oyun hakimiyeti ve oyun aklı eksik oluyor.
3-Semih Kaya olmayınca, defansın savunma ve savaş direnci düşüyor.
Şimdi, Hamza Hoca’yı bekleyen seçimler var. Ligde iyi oyun ve güzel gollerle kazanılan bu oyun sistemi ve oyuncularla mı oynayacak, yoksa değiştirip eski anlayışına mı dönecek? Cevabı, Galatasaray’ın yarıştaki geleceğini belirleyecek.

Yazarın Tüm Yazıları