Bu kadro daha iyilerini yapacak

Antalya seyircisine teÅŸekkür ederek baÅŸlamak istiyorum. Güzel bir stadı tamamıyla doldurmanın ötesinde, müthiÅŸ destek vererek bence Milli Takım için Konya’dan sonra ikinci bir ev oldu. Bu maç Antalyalı seyirciler için bir nevi imtihan sayılırdı ve sınavı harika geçtiler.Â

Haberin Devamı

İsveç maçı, bizim için savunmamızı ve hücum gücümüzü görmemiz için iyi bir test olabilirdi. Savunmamızı görebilmemiz için dünyanın en iyilerinden, heykeli dikilesi Zlatan’ın olması defansımıza not vermemizi sağlayacaktı. Hücum gücümüzü test edebilmemiz için de sert savunmayı felsefe haline İsveç takımı ideal bir rakipti. Burak’ın olmaması bu durumda yine doğru verileri vermeyebilir ama Cenk gibi bir oyuncumuzun neler yaptığını görmek de olumlu oldu.

 

OÄžUZHAN MUHTEÅžEMDÄ°
Bizim takımımız, yeni jenerasyonu ve gelişen oyuncuları ile, pas oyununu daha iyi yapabilecek hale geldi. Fakat bunun için zamana ve bol maç oynamaya ihtiyacımız var. Bu kadronun yaş aralığı, kalitesi ve potansiyelini düşünürsek daha iyilerini yapacaklarından şüphe yok. Arkada oynayan Hakan Balta’dan başlayan ayağa pasla çıkış ve öndeki farklı özelliklere sahip oyuncular zenginliğimiz.
Fakat bu oyuncular içinde en kritik olanı Oğuzhan. Yetenekleri hücum bölgesine uygun olmasına rağmen, kendini evrimleştiren ve orta alanda hem mücadele hemde hücum zenginliği oluşturan Oğuzhan, oyunun her iki tarafını oynayarak Fatih Hoca’ya büyük avantaj sağlıyor. Bu sezonki hem kendisinin hem takımını verileri de Oğuzhan’ın bu yönünü net ortaya koyuyor.

 

Haberin Devamı

OYNAMAYI SEVEN BİR TAKIMIZ
İsveç maçında şunu gördük ki, Milli Takım’ımız golü atıp öne geçtikten sonra rakibi İsveç gibi savunma yapmaya çalıştığı zaman başaramıyor. Biz oynamayı, özellikle öne oynamayı becerebilen bir takımız ve bu karakterimizden vazgeçtiğimizde sıradanlaşıyoruz. Dolayısı ile öne geçsek bile oyun disiplini içinde 2. hatta 3. golü düşünmeliyiz ki korumaya almayalım kendimizi.

 

FARKLI DA GALİP GELİRİZ
Elbette savunma yapacağımız maçlar da olacak ama bu maçların sonuna doğru öne geçtiğimizde olmalı. Yoksa biz, oyunu 1-0 götürecek bir takıma, savunmaya ve mantaliteye sahip değiliz. Ama, farklı kazanacak kaliteye ve potansiyelimiz fazlası ile var. Yani idare etmeden oynamalı, oynamalı, oynamalıyız.

Haberin Devamı


MAÇIN KIRILMA ANI

Maçı kazanmamız kadar, golü yedikten sonra geri dönmemiz de önemli. Bunu için Cenk’in 2. golü çok önemliydi.

MAÇIN ADAMI
Ne kadar kaliteli olduğunu bir kez daha gösterdi Cenk.

Yazarın Tüm Yazıları