Bitmez bu sezon (2)

YAĞMUR, dolmayan stat, eksiklerin etkisi, kaçan goller ve sıkıntılı bir oyun.

Haberin Devamı

Maçın kısa özeti bu. Taraftarın gelmeyişinin nedenleri vardır ama sonuçları da vardır. Bu durum, oyuncuların baktığı pencerede, kendilerine karşı bir güvensizlik, inanmamışlık ve moral bozmaya giden bir yolun izlerini gösterir. Maçın içine de yansıdı bu durum. Mesut Hoca’nın doğru analizi ilk yarıda sonuç verdi. G.Saray defansına önde yapılan baskı, orta sahaya yansıdı ve üretkenliği düşürdü.
Gerçi bu problemin oluşmasında Rodriguez’in de katkısı büyük. İspanyol oyuncunun orta sahadaki hali ve tavrı, sıradan ve çok düşük bir performans olarak sahaya yansıdı. G.Saray, orta sahada sayı olarak değil ama oyun olarak bir eksik oynadı. Selçuk’un zaten yediği baskı sorunu büyüttü. Durum orta alanda bu iken, önde Podolski’nin gol atmasına rağmen etkisiz oyunu, Hamza Hoca’nın elini kolunu bağladı. Topu çabuk öne taşıma ve kaleye direkt gitme isteği, G.Saray’ın beraberlik golünü bulmasını sağladı. Hamza Hoca, elinde bu özellikteki tek oyuncusu olan ve geçen sene çok şeyler kazandıran Yasin’den vazgeçmemeli.

Haberin Devamı


GEÇ KALINCA


İKİNCİ yarı, yenilen gole verilen çabuk reaksiyon sayesinde muhtemel mağlubiyet önlendi. Asıl kayıp, takımın tam ihtiyacı olduğu ve onun devreye gireceği anlarda Sneijder’in oyundan kopmuş olmasıydı. Daha önce de yazdım. Eğer problem varsa, tribünler sana inanmıyorsa, tercihler ve performanslar yeterli değilse, sahada problem yaşarsın ve bunu ‘’Şanssızlık’’ olarak adlandırırsın.


SIKINTI NİYE


1-Taraftarın takıma olan inancını sorgulatan boş stad.
2-Mesut Bakkal’ın iyi organize edilmiş oyun planı.
3-Rodriguez’in kovalanan olacakken, kovalayana dönüşmesi.
4-Podolski’nin hala gelmeyen sürekleyici oyun performansı.
5-Servet’in geri dönmesi ile toparlanan Mersin defansı.

Yazarın Tüm Yazıları