Bitiş müthiş

ÜST ÜSTE oynadığı “Buz” maçlardan sonra, Galatasaray’a Arena’nın soğuğu “tropikal iklim”, zemini de “golf sahası” gibi gelmiştir.

Haberin Devamı

Şartların normal, hatta gayet iyi olduğunu, oyuncuların kendi evini özlediğini, liderin puan kaybettiğini ve ilk yarıyı iyi yerde bitirme isteğini düşünürsek Galatasaray’ın maçı çok isteyeceğini hesaplamak normaldi.

iSTEDiĞiNDE....

İlk yarıdaki görüntü, Galatasaray’ın biraz zorlayınca golü bulacağı bir senaryonun parçasıydı. İyi de, niye biraz zorlayıp, lazım olunca golü bulma stresine girerler ki. Baştan temponu yapar, baskını kurar ve sonucu aldıktan sonra oyunun hikayesini istediğin gibi yazarsın. İkinci yarının ilk 10 dakikasındaki gibi tempo ve golleri bulup sonrasında oyunu istediği şekle çevirmesi gibi. Ama, savunmanın yapacağı sürprize her zaman hazırlıklı olmak lazım tabi..

YASİN DAMGASI...

İkinci yarının başında gelen gol, rahatlık ve moral olarak yansıdı ve Sneijder’in gecesi oldu. Eren’in gol atması da devre arasında tazelenerek gelmesini sağlayacak. Fakat ilk yarının ortalarından itibaren bir Yasin gerçeği var. Attığı gollerle direkt puan kazandırması kadar pozisyon hazırlaması ve kenar hücumlarının doğru şekillenmesine katkısı da büyük. Belki de Bruma’nın daha büyük işler yapacağı düşünüldü ama beklentileri karşılayan ve üstüne çıkan isim Yasin oldu. 

Haberin Devamı

Maçın Yıldızı: Sneijder.

Maçın Savaşçısı: De Jong

Maçın Kahramanı: Yasin

Maçın Kazananı: Eren

Maçın Kaybedeni: Bruma

Gecenin Üzgünü: Sabri

Gecenin Rahatı: Jan Olde Riekerink

 

Yazarın Tüm Yazıları