Beklenen sürpriz

GALATASARAY’ın puan kaybetmesinin sürpriz olmayacağı bir maçtı Başakşehir karşılaşması. Rakibin, ligin yeni takımı olmasına rağmen kısa sürede oturttuğu savunma anlayışı ile az pozisyon veren bir ekip haline dönmesi, aynı zamanda maç kazanma becerisini elde etmiş olması sayesinde üst sıralarda yer bulmasının verdiği güven, dün geceki karşılaşmayı zor hale getirmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın eksiklerini ve dönem olarak puan kaybı stresini de bu listeye eklersek, maçın zorluğunu bir seviye daha yukarı çıkarmıştı.

Ligin en iyi saha yerleşimine ve alan paylaşımına sahip takımlarından birine karşı oynuyorsan, elindeki tercihler, hızlı oyun, duran top ve şut olarak kısıtlanıyor.

TERCİH HATASI

Cimbom’un ilk yarıda az şut atmaması ve oyunun hızını kendi istediği seviyeye çekememesi, pozisyon kısırlığının sebebiydi.

Son haftalarda, oyuna ve takıma iyice ağırlığını koyan Selçuk’un iyi koşusu ve gel vuruşu ile gelen gol, zamanlaması itibarıyle iyi olmasının ötesinde, özellikle ikinci yarıda daha da büyüyecek sorunu da halletti.

Haberin Devamı

Visca’nın hızı ve çabukluğu kullanarak Olcan’ın bölgesini çok iyi değerlendiren Başakşehir, ilk yarıda yakaladığı fırsatları Visca’nın final oyuncusu olmamasından dolayı harcadı.

Yasin, yine iyi işler yaptı ve hala diri, istekliyken bence çıkmamalıydı.

Etkisiz ve toptaşıyamayacak kadar kuvvetsiz Bruma ve ortada gözükmeyen Sneijder varken tercih Yasin değildi.

Kaldı ki, Yasin çıktıktan sonra Galatasaray’ın hücum gücü ve çabuk çıkışları bitti.

Zaten bu tercih hatasının bedeli de yenilen iki golle ve kaybedilen puanlarla ödendi.

Hamit ve Selçuk’un iyi oyunları, Umut’un özverisi ve Yasin performansı yeterli olmadı.

Başakşehir karşısında puan kaybı sürpriz olmazdı ama iki farklı öne geçtikten sonra Hamza hoca, yaptığı değişiklik ile kaybı sürprize çevirdi.

Yazarın Tüm Yazıları