Avrupa garanti galiba!

MİLLİ aradan sonra dönüş pek iyi olmadı Galatasaray için.

Haberin Devamı

Takımın organizatörü Selçuk ve etkili silahı Sneijder’in milli takımdan sakat dönmesi, zaten sıkıntı yaşayan Galatasaray’da sorunu büyüttü.

 

Bu isimler varken pozisyon üretme, gol atma konusunda sıkıntının boyutu fazla önemli değilken bile, gol yeme konusunda ise ciddi problem vardı.

 

Kaldı ki Muslera gibi bir kaleci bile teslim olmuştu.

 

Önemli isimlerin yokluğunda nasıl gol olacağının cevabını ‘Balistik’ Bilal verdi.

 

Benzerlerini gördüğümüz ve zorlanmadan attığı gollerden birini, Eskişehir ağlarına bırakırken, takımın da maçı bırakacağını bilemezdi.

 

Haberin Devamı

Gol sonrası Galatasaray, gelecek 1-2 yıl içindeki durumunun sinyallerini veriyordu.

 

İlk yarının sonuna ve golü yiyene kadar olan bölümde, sıradan, daha maçın ilk yarısında skoru korumaya çalışan, üretkenliği çok düşük ve pozisyona bile giremeyen bir oyun oynadı.

 

Galatasaray ilk yarıda pozisyona giremezken, Bilal’in özel yeteneği ile attığı güzel golü bile uzaktandı.

 

Bırakın pozisyon üretmeyi, ceza alanına bile giremeyen Galatasaray’ın maçı kazanması hayaldi.

 

MAÇIN ADAMI

 

Attığı gol, yaptığı iyi işlerin ödülü oldu. Nadir sadece maçın kazanılması için değil, gelecek maçlar için de umut oldu.

 

‘NADiR’ PERFORMANS

 

İLK yarıda Galatasaraylı oyuncular adına olumlu tek şey Bilal’in sol ayağıydı. İkinci yarıya Yasin’in kafasıyla başladı Galatasaray ama yine hızlı ve sert bir geri dönüşle Eskişehir cevap verdi. Galatasaray adına olumlu konuşabileceğimiz oyuncu yoktu.Galatasaraylı oyuncular sanırım bazı şeylerin farkında değil. Türkiye Kupası kazanılmış ya da Avrupa bileti garantiymiş gibi bir hava içindeler. Halbuki bu halleri ile ne kupayı kazanabilir ne de ligdeki sıralama ile Avrupa gidişini hak edebilirler. Fenerbahçe maçına endeksli kalan haftalar, eğer derbi kazanılmazsa oyuncular için çekilmez ve içinden çıkılmaz hal alır. Ligin dibinde olan, gol sorunu yaşayan ve son şansını kullanan bir takımdan 4 gol yemek sadece eksikler ile açıklanamaz.Nasılsa kupa var, olmazsa ligden Avrupa’ya gideriz düşüncesi varsa, bir daha hesap yapın hatta her şeyi baştan alın.

 

Haberin Devamı

MAÇIN KIRILMA ANI

 

Zaten kırılmaya hazır bir takım varken her dakika kırılma anı oluyor Galatasaray adına.

 

YABANCI KALDI

 

EN kritik dönemde ne düşünülerek getirildi bilmiyorum ama olumlu yansımasının olmayacağı kesin. Riekerink her açıdan yabancıydı takıma.Samet Hoca ise kendisi inanmış, oyuncularına inandırmış ve doğru zamanda eksik yakaladığı rakibini yenmek için doğru işler yaptı. Sahada hep isteyen, çok isteyen oyuncular vardı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları