Altın vuruş

BİR takım, eğer yeni bir teknik direktör ile anlaşmışsa, o hocanın etkisi daha gelmeden takımda hissedilir.

Haberin Devamı

Gelen hocanın kariyeri, karizması, tavrı ya da tarzı bu etkiyi yapar. Ersun Yanal-Trabzonspor örneğindeki gibi.
Siz, Gaziantepspor maçında Galatasaray’da kayda değer bir değişiklik gördünüz mü? Hamza Hoca’nın işi çok zor. Ortada dağınık bir takım var ve bu durumun düzelmesi için zaman lazım. Hamzaoğlu’nun tarzı da zaten uzun vadede işe yarar. Fakat yapılan kısa vadeli anlaşma gösteriyor ki bu bir görevlendirme değil. Bu Galatasaray’ı seven ve zor döneminde ihtiyacı olduğunu görüp, düşünmeden göreve tamam diyen bir hocadan gelen yardım. Hamzaoğlu, sezon sonu kalır mı bilmem ama şu bir gerçek ki ileride daha güçlü gelebileceği G.Saray teknik direktörlüğü pozisyonunu riske attı.


HAVADAN MAÇ


G.SARAY, maça sıradan ve klasik başladı. Bu 10 dakikalık alışma döneminden sonra Gaziantepspor dengeyi yakaladı ve özellikle havadan etkili oldu. Duran top ve yapılan ortalarda, kafayı vuran ama isabeti tutturamayan Gaziantepli oyunculardı. Ama Umut oyuna girdikten sonra değişen hava topu dengesi maçı G.Saray’a kazandıran etkendi. O değişen denge sonucu gelen gol fırtınaya tutulmuş takımı rotasına çeviren hamle oldu.
Sneijder’in, kalitesine ve zekasına yakışmayacak şekilde kaçırdığı pozisyon, Galatasaray’ın maçı daha rahat götürmesini engelledi. Allah, Muslera’ya sabır versin. Takımdan ve önünde oynayan oyunculardan o kadar umutsuz ki artık kaderine razı olmuş şekilde başına gelecekleri bekler hale döndü. Bir-iki uyarıyor ama bakıyor ki değişen birşey yok kalesinde tek başına takımı ayakta tutmaya çalışıyor.

Haberin Devamı


HOCANIN ÇiLESi


Hamza Hoca’yı bekleyen sorunlar yığınla. Saha içinde sistemsel, saha dışında ise mali ve psikolojik problemlerle uğraşmak zorunda kendisi. Kulübün mali açıdan çok zor durumda olması, oyuncuları etkileyecek bir başka durum. Hoca, oyuncuların kaybolan moral ve motivasyonlarını geri kazandırmanın yanında, özgüven de aşılamakla uğraşacak. Bakalım bunları yapmaya zamanı yetecek mi.

Yazarın Tüm Yazıları